Lifestyle / Studentski kutak

Svečano završena Škola ''Zaštita od obiteljskog nasllja'' na Pravnom fakultetu u Osijeku

Svečano završena Škola ''Zaštita od obiteljskog nasllja'' na Pravnom fakultetu u Osijeku

U petak je na Pravnom fakultetu u Osijeku održan posljednji, peti dan Škole „Zaštita od obiteljskog nasilja“. Projekt je svih 5 dana imao izvrsnu posjećenost što je dalo poseban ponos organizacijskom odboru Škole. U petak je predavanje započela posljednja predavačica Škole odvjetnička vježbenica Tea Dabić iz Autonomne ženske kuće Zagreb koje je izložila načine kojim se pomaže žrtvama.


Nakon iznimno zanimljivog predavanja slijedio je natjecateljski dio Škole koji se sastojao od pismenog dijela, a obuhvaćao je pitanja sa svih 5 dana Škole. Nakon napete borbe i neizvjesnosti pobjedu je odnijela ekipa koju su činili Đorđe Petrović i Karolina Galic te su im za taj uspjeh uručene nagrade. Nakon proglašenja pobjednika započelo je svečano zatvaranje Škole. Sudionicima se obratila Ivana Martić te je izrazila zahvalnost svim sudionicima koji su svojim dolaskom uveličali ovaj projekt i izrazila nadu da će ova Škola prerasti u tradicionalan projekt..

Martić se posebno zahvalila gostima iz Zagreba, Sarajeva, Beograda i Niša koji su svojim sudjelovanjem Školi dali regionalni karakter te tako stvorila neka nova i učvrstila postojeća prijateljstva među Pravnim fakultetima u regiji.

Nakon podjele zahvalnica organizacijskim odborima, stigao je trenutak za podjelu certifikata o sudjelovanju svim sudionicima Škole te je nakon toga službeno okončana Škola „Zaštita od obiteljskog nasilja“.

   


Izdvojeno

Reci što misliš!