Lifestyle / Studentski kutak

Uspješno završio prvi Career Booster Osijek

Uspješno završio prvi Career Booster Osijek

Career Booster Osijek održavao se od 2. do 4. svibnja na Ekonomskom fakultetu, a sudjelovalo je oko 200 studenata i mladih. Sudionici su imali priliku rješavati pet poslovnih slučajeva različitih kompanija, a održano je i mnoštvo zanimljivih predavanja i radionica te panel sa mladim poduzetnicima.

Tokom tri dana programa prvog Career Boostera u Osijeku, studenti i mladi te ostali zainteresirani, imali su priliku steći znanja i vještine iz različitih područja, ostvariti kontakte s budućim poslodavcima, bolje upoznati svoje sposobnosti, saznati što od njih očekuju poslodavci i kako upravljati svojom karijerom te dobiti potrebne informacije za uspjeh na studiju i poslu.

Prvi dan programa počeo je sa radionicom „S faksa na posao“ koja pokriva tematiku vještina traženja posla i upravljanja karijerom, a održao ju je Amel Hadžipašić iz Start-Up udruge. Miroslav Varga iz Escape održao je predavanje o digitalnom marketingu, a Martina Vrkić iz Londonske škole za odnose s javnošću prenijela je studentima važnost prodaje u poslovanju. Darko Balaš (DATArius) dao je studentima savjete prilikom prezentiranja i javnih nastupa ujedno se osvnuvši na njihove greške prilikom prezentiranja case study-a predstavnicima poduzeća. Mara Majstorović (Lotus Media) pokazala je kako organizirati event sa malim budžetom, a Iva Soldo ukazala na važnost sve popularnije društvene mreže Snapchat koja polako zauzima sve važnije mjesto u marketingu. Jovana Miljanović podijelila je sa prisutnima svoja bogata iskustva u pokretanju različitih startupova u cijelom svijetu. Posebno zanimljivo i inspirativno predavanje održao je suosnivač Plave tvornice Ivica Horvat u kojem je podijelio svoja poduzetnička iskustva i dao brojne korisne savjete mladima za njihovu daljnju karijeru i pokretanje vlastitog posla.
U sklopu Career Booster Osijek predstavljeno je pet poslovnih slučajeva, i to od Zračne luke Osijek, Escape, portala Osijek031, King Kong Agency i hostela Tufna. Tako su studenti u timovima imali priliku rješavati konkretne slučajeve iz prakse. Prilika je to bila da primjene stečena znanja tokom studija, steknu nova praktična iskustva, povežu se sa kolegama iz različitih struka, i u konačnici dobiju priliku da se njihove ideje realiziraju ili dobiju zaposlenje u nekoj od spomenutih kompanija.

Na kraju programa održan je panel „Biti mlad i biti poduzetnik“ u kojem se u sudjelovali Ivica Horvat (Plava tvornica), Karlo König (King Kong Agency) i Jovana Miljanović. Moderator panela bio je Amel Hadžipašić iz Start-Up udruge. Studenti su sa zanimanjem pratili izlaganja poduzetnika te se više puta uključivali sa pitanjima. Panelisti su sa mladima podijelili svoja poslovna iskustva te dali brojne korisne savjete i poticaj mladima za ulazak u poduzetništvo.

Career Booster Osijek održavao se od 2. do 4. svibnja na Ekonomskom fakultetu, a sudjelovalo je oko 200 studenata i mladih. U projektu sudjelovali Inchoo, Adacta, Farmeron, Plava Tvornica, King Kong Agency, Escape, Ferivi, Bamboo Lab, Inchoo, Zračna luka Osijek, portal Osijek031, hostel Tufna, Lotus Media, LSPR, DATArius, Online akademija, HBOR, Cisok, udruga OSC, Financijski impuls i Kultakt.

  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!