Lifestyle / Studentski kutak

Elektrotehnički fakultet promijenio ime i uvodi nove studijske programe

Elektrotehnički fakultet promijenio ime i uvodi nove studijske programe

Senat Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku nedavno je usvojio prijedlog Elektrotehničkog fakulteta Osijek o promjeni naziva. Novi naziv je Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija. Prema riječima dekana Drage Žagara, to znači i promjenu studijskih programa.

- Na ovaj način smo dodatno htjeli brendirati fakultet i uključiti sve one djelatnosti kojima se fakultet intenzivno bavi već unatrag dijelom 38 godina, a računarstvo, komunikacije i taj dio bavimo se već dobrih 15-ak godina. Za sljedeću akademsku godinu 2017. planirmo veće izmjene studijskih programa gdje ćemo pokušati bolje profilirati naše studijske programe kako bismo i ova područja dodatno naglasili i dodatno ih profilirali, istaknuo je dekan Drago Žagar.

Dodaje, kako se neće povećavati broj studenata tako da će on ostati na broju od oko 2.000. Fakultet se u svom djelovanju nastoji prilagoditi tržištu rada, što se vidi i po bržem pronalasku posla njihovih studenata – istaknuto je na svečanoj sjednici Fakultetskog vijeća povodom 38.-godišnjice fakulteta.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Kada vidimo tržište rada, kada vidimo ono što su trendovi onda zaista Elektrotehnički fakultet Osijek ispunjava ono što treba ispuniti, a to je da dobro pripremi studente za tržište rada, posebno naravno što se radi o struci koja je tražena na tržištu rada i ima svoje mjesto i siguran sam da dobrijem dijelom zaslugom Elektrotehničkog fakulteta u Osijeku imamo veliki skok u razvoju IT industrije i siguran sam da će se to tako i nastaviti, kazao je zamjenik osječko-baranjskog župana Dragan Vulin.

A zamjenik osječkog gradonačelnika Denis Ambruš je pak kazao:

- Struka, znanost i sve što je vezano za edukaciju, kurikulume i ostale stvari na Elektrotehničkom fakultetu je jedna vrijednost koju treba i dalje, a to profesori i znaju, ne samo generirati nego i dodatno tu aktivnost i nastaviti kako bi ovaj naš fakultet egzistirao u našem okruženju i društvu i dalje.

Bolna točka osječkog Elektrotehničkog fakulteta za sada je samo prostor. Dekan ističe kako je proveden postupak javnog natječaja za arheološka zaštitna istraživanja u Kampusu te da su dobili su mjesto za novu zgradu. U međuvremenu će definirati svoje potrebe i projekte kako bi bili spremni za apliciranje na europske fondove, a onda bi za koju godinu napokon i trebali useliti u novi objekt.

Izvor: STV

 


Izdvojeno

Reci što misliš!