Lifestyle / Studentski kutak

''Tko smo, što smo'' okupio više od 80 predstavnika udruga

''Tko smo, što smo'' okupio više od 80 predstavnika udruga

Preko 80 predstvanika Udruga, Organizacija mladih i Savjeta mladih gradova i Općina sudjelovalo je na projektu Savjeta mladih Osječko-baranjske županije „Tko smo, što smo?“. Terasa Atelier bara u Osijeku bila je prepuna, a za mlade koji su se odazvali tražila se stolica više.



„Projektom „Tko smo, što smo?“ želimo mladima na području Osječko-baranjske županije prikazati što je Savjet mladih, koji je djelokrug rada te kako se postaje član Savjeta mladih. Brojne Udruge i organizacije surađivale su s nama na projektima te im pojama Savjeta mladih nije velika nepoznanica ali još uvijek postoji veliki broj mladih koji nikada nisu čuli za ovo savjetodavno tijelu u sklopu regionalne ili lokalne samouprave.“, rekla je Donna Šimatić, predsjednica Savjeta mladih Osječko-baranjske županije.

Preko 400 raznih projekata i aktivnosti organiziralo se od osnivanja Savjeta mladih Osječko-baranjske županije a najviše su se istali projekti „Najbolji maturantski slogan“, „Pisanje i provedba EU Projekta“, „Šrimo plesnu kulturu“, Tribine s raznim gostima predavačima kao što su Goran Milić, Đelo Hadžiselimović, Branko baričević, Neven Mimica.

Članovi Savjeta svakodnevno rade na kreiranju novih ideja te osmišljavanju novih projekata. Projekt „Tko smo, što smo?“ osim službenog djela gdje su prezentirani projekti te svi članovi i njihovi zamjenici, imao je i neformalno druženje s mladima. Sudionici su popili besplatnu kavu i sok a na izlasku su dobili poklon.

„Savjet mladih Osječko-baranjske županije za 2017. godinu priredio je zanimljive projekte a važno je naglasiti kako je Program rada i financijski plan usvojen na Skupštini Osječko-baranjske županije te ćemo u slijedećoj godini raspolagati s 140.000,00 kuna, što je za 20.000,00 kuna više nego 2016. godine“, zaključila je Šimatić

   


Izdvojeno

Reci što misliš!