Lifestyle / Studentski kutak

Održan panel Savjeta mladih OBŽ u sklopu Kreativne riznice

Održan panel Savjeta mladih OBŽ u sklopu Kreativne riznice

Savjet mladih Osječko-baranjske županije i ove godine je sudjelovao na Kreativnoj riznici - popularizacijskom simpoziju kulturne i kreativne industrije Ekonomskog fakulteta u Osijeku.



Članovi Savjeta mladih ove godine su organizirali i proveli panel pod nazivom „Kreatori vlastite budućnosti“, a održan je u petak, 28. travnja 2017. Panelisti su bili mladi poduzetnici s područja Osječko-baranjske županije koji su prenijeli vlastitita iskustva o ulasku u svijet poduzetništva te kreiranju daljnih poduzetničkih aktivnosti.
Široj javnosti jedan od poznatijih panelista bio je Matias Knežević, ujedno i zamjenik članice Savjeta mladih OBŽ. Knežević je prisutne upoznao s procesom otvaranja vlastite tvrtke te mogućim načinima financiranja te najavio daljnji rast tvrtke.

Tomislav Barbarić bio je također jedan od panelista, a sudjelovao je ispred Centra za poduzeštništvo. Studente je pozvao na poduzetničko djelovanje te predstavio neke od brojnih mogućnosti koje nudi Centar za podustništvo u Osijeku.

Jedna od panelistica bila je i Azra Staščik, mlada nastavnica i poduzetnica koja je u Osijek dovela Escape Room. Također je prisutnima približila proces otvaranja vlastite tvrtke te istaknula kako je zadatak sudjelovanja u igrama Escape Room-a upotrijebiti sve svoje vještine, sposobnosti, znanja da biste riješili niz povezanih logičkih problema i uspješno ispunili zadani cilj igre.

Sve popularnijem hobiju među mladim djevojkama, pisanju bloga pridružila se i Doris Kuštro. Mlada beauty blogerica istaknula je kako uživa u pisanju o modi, putovanjima te beauty novitetima. Navela je kako ju sve češće angažiraju poznate kozmetičke tvrtke poput L'Oreal-a u svrhu testiranja i promocije njihovit kozmetičkih proizvoda.

Mlada ambiciozna studentica Ekonomskog fakulteta u Osijeku, Tanja Brtan ima želju hobi pretvoriti u ozbiljan posao otvaranjem vlastite tvrtke kako bi mogla poraditi na brendiranju vlastitih rukotvorina. Istaknula je kako uživa u izradi narukvica i torbica te je prisutnima približila čari vlastitog hobija.

Panelisti su također odgovarali na zanimljiva pitanja iz publike te nastojali motivirati sve prisutne da se pridruže kreiranju pozitivne poduzetničke klime.

   


Izdvojeno

Reci što misliš!