Lifestyle / Studentski kutak

Od jeseni u Osijeku i Diplomski sveučilišni studij ilustracije

Od jeseni u Osijeku i  Diplomski sveučilišni studij ilustracije

Ove jeseni na Umjetničkoj akademiji u Osijeku počet će se izvoditi Diplomski sveučilišni studij ilustracije, jedinstven u Hrvatskoj, a rijedak i u vrlo širokom okruženju.

Radi se o diplomskom studiju, razvijenom i oblikovanom na temelju iskustava niza srodnih izbornih kolegija s nekolicine naših i inozemnih akademija. Karakterizirat će ga i jaka sekcija stripa.
 
Nakon uspješno položenog razredbenog ispita na studij će se moći upisati studenti koji su završili sveučilišni preddiplomski studij Likovne kulture Umjetničke akademije u Osijeku, te sve ostale osobe sa završenim istovjetnim ili srodnim sveučilišnim preddiplomskim studijem drugih visokoškolskih ustanova u Hrvatskoj ili inozemstvu. Upisivat će se redoviti i izvanredni studenti.
 
Kako unatoč značajnom broju umjetnika koji su individualno dosegnuli razinu vrhunskih ilustratora, i dalje nedostaje sustavno i kompletno visokoprofesionalno obrazovanje koje će osigurati kadar spreman odgovoriti na složene zadatke suvremenih medija i potrebe sve zahtjevnijeg tržišta, očekuje se veliko zanimanje za upis budućih magistara ilustracije.

PROČITAJ >>> Od sljedeće akademske godine u Osijeku i studij kineziologije

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!