Lifestyle / Studentski kutak

Mladi Osječani sudjelovali na dvije međunarodne inicijative

Mladi Osječani sudjelovali na dvije međunarodne inicijative

Desetero mladih Osječana, volontera Udruge za rad s mladima Breza, proteklog su mjeseca sudjelovali u dvije međunarodne inicijative mladih u Poljskoj i Italiji u sklopu dva različita, ali povezana Erasmus + projekta - „Game Sustain“ i „I Sea You“.



Tema osmodnevne inicijative „Game Sustain“ bila je prezentacija i učenje raznih načina kreativnih društvenih igara koje se mogu koristiti u zajednici kako bi se riješili određeni društveni problemi, ali i kvalitetnije radilo s mladima. Glavni je cilj bio proizvesti tri igre koje su mladi imali zadatak osmisliti
po grupama, zajedno s mladima iz Italije, Njemačke i Poljske. Inicijativa u Italiji pod nazivom „I Sea You“ odnosila se na osvješćivanje o problemima izbjeglica te na povećanje njihove socijalne inkluzije putem teatra potlačenih kako bi se senzibilizirala publika i doprinijelo razbijanju kulturalnog jazza među sudionicima. Naime, uz mlade iz Hrvatske, u inicijativi su sudjelovali i mladi iz Španjolske, Grčke i Italije, ali i imigranti iz Afrike koji trenutno žive u Italiji. Taj multikulturalni aspekt projekta omogućio je upoznavanje različitih kultura, prihvaćanje i razumijevanje različitosti, ali i razvijanje vrlo snažne bliskosti među sudionicima projekta.

Ovakve razmjene mladih pružaju priliku za upoznavanjem novih kultura, osoba i ideja ukomponiranih u putovanje s kreativnim rješavanjem određenih društvenih pitanja. Mladi se uče raznolikosti, toleranciji, multikulturalnosti, komunikaciji, suradnji i što je najvažnije, stječu nova iskustva i vještine.

   


Izdvojeno

Reci što misliš!