Lifestyle / Studentski kutak

Zaklada Srce grada Osijeka: Stipendije za 25 osječkih studenata

Zaklada Srce grada Osijeka: Stipendije za 25 osječkih studenata

Stipendiju su predstavili gradonačelnik Ivan Vrkić, predsjednik Zaklade Vladimir Ham i upravitelj Zaklade Romano Kristić. Zaklada Srce grada Osijeka je osnovana sa svrhom pomoći obitelji slabijeg imovinskog stanja i djeci iz tih obitelji, obitelji slabijeg imovinskog stanja samohranih roditelja i djece iz tih obitelji kao i djeci bez roditelja i djeci bez roditeljske skrbi.

Cilj osnivanja Zaklade je premošćivanje razlika u imovinskom stanju obitelji i djece iz obitelji slabijeg imovinskog stanja te pružanja jednake šanse kroz potpore u novcu, stvarima i korištenju kulturnih, obrazovnih, sportskih, rekreacijskih i sličnih sadržaja. Kao rezultat navedenog Zaklada po drugi put dodjeljuje stipendije studentima i studenticama slabijeg imovinskog stanja čiji je mjesečni iznos 1.000,00 kn dok je ukupna vrijednost pojedinačnih stipendija 12.000,00 kn.

Nakon prošlogodišnjih 270 tisuća, Zaklada ove godine raspolaže sa 168 tisuća kuna, koje će se sljedećeg mjeseca raspodijeliti na novih 14 studenata.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pravo na stipendiju mogu ostvariti studenti i studentice Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku te redovni studenti i studentice koji studiraju izvan grada Osijeka studijski program kojeg nema u programu studiranja na Sveučilištu J.J. Strossmayera Osijek.

- Protekle godine uspješno smo stipendirali 11 studenata, a ove godine taj broj želimo zaokružiti na 25, naravno uz pomoć gradskog poglavarstva i zainteresiranih građana. Smatram da je naša Zaklada izvrsna prilika da se sugrađani i gospodarski subjekti na transparentan način uključe u stvaranje akademske zajednice, jer i minimalnim doniranim iznosima mogu omogućiti prijeko potrebna sredstva za odlične studente bez dovoljne financijske pozadine - pozvao je predsjednik Zaklade Srce grada Osijeka, Vladimir Ham.

Prijava na natječaj podnosi se na obrascu koji se može preuzeti na web stranici Zaklade www.srcegradaosijeka.hr.

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!