Lifestyle / Studentski kutak

Od jeseni 10 tisuća kuna redovnim slavonskim studentima poljoprivrednih smjerova

Od jeseni 10 tisuća kuna redovnim slavonskim studentima poljoprivrednih smjerova

Ministarstvo poljoprivrede će od ove jeseni sa 10.000 kuna godišnje financirati stipendije svim redovnim studentima koji upišu višu godinu bilo kojeg poljoprivrednog smjera na fakultetima u slavonskim županijama. Najavio je to u utorak ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić koji se susreo sa studentima Fakulteta agrobiotehničkih znanosti u Osijeku.

Sa studentima sam razgovarao o smjeru u kojem ide naša poljoprivreda i je li u skladu s njihovim potrebama. Pozvao sam ih da se i dalje trude i svojim znanjem doprinesu razvoju hrvatske poljoprivrede. Nagradit ćemo njihovo znanje i trud, pa će Ministarstvo poljoprivrede od ove jeseni sa 10.000 kuna financirati sve stipendije redovnih studenata poljoprivrednih smjerova u Slavoniji koji upišu višu godinu. I to je dio Projekta Slavonija – velikog i važnog projekta koji neće ostati samo na papiru, kazao je u utorak Tolušić.

Inače Fakultetu agrobiotehničkih znanosti, popularnost među maturantima strmoglavo pada. Kako piše portal Agroklub.hr, kvota za upise u ovu godinu iznosila je 444 mjesta, a upisano je svega 196 studenata, što bi značilo da nije popunjena niti polovica mjesta.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

SiB.hr
Foto: PIXSELL

 

 


Izdvojeno

Reci što misliš!