Lifestyle / Studentski kutak

Vladimir Mihajlović i Ivan Bengeri održali zanimljiva predavanja na Maratonu karijera

Vladimir Mihajlović i Ivan Bengeri održali zanimljiva predavanja na Maratonu karijera

U utorak 9. travnja na Ekonomskome fakultetu održana je prva postaja Maratona karijera u Osijeku. Gostujući predavači bili su Vladimir Mihajlović i Ivan Bengeri.

Vladimir Mihajlović, osnivač i glavni urednik časopisa Poduzetnik, održao je prvo predavanje Nemojte biti poduzetnik?. Svoju priču započeo je s privatnom sferom i objasnio kako nije oduvijek želio biti sam svoj šef. U svojem poslovnom životu promijenio je više od 20 pozicija u tvrtkama dok u konačnici nije pokrenuo svoj uspješan časopis. Nastavio je tvrdnjom da se svaki uspješan čovjek po nečemu razlikuje od prosjeka te mora biti vrlo svestran u svim sferama života jer će se svaka naučena vještina jednoga dana isplatiti. Uspjehom smatra kombinaciju dobroga proizvoda, timinga i pouzdanoga tima koji će kroz rad omogućiti ostvarenje želja.

Njegov časopis Poduzetnik pokrenut je 2007. godine i otada je proživljavao uspone i padove. Kao vrlo važan faktor uspjeha naveo je prilagođavanje na novonastale situacije te je to potkrijepio i anegdotama iz vlastitog života kojima je ujedno i završio svoje predavanje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon Mihajlovića nastavio je Ivan Bengeri koji je pokrenuo blog Idemo putovati, jesti i piti. Prisutne je u priču uveo prikazom svojih početaka u digitalnom marketingu u kojemu je vidio svoj potencijal. Naziv njegovog predavanja Digitalni marketing – od hobija do posla dobro sažima bit onoga što je ostvario tijekom prethodnih 20 godina.

Iako je bio zaposlen, s vremenom je odlučio da će dati otkaz i u potpunosti se posvetiti putovanjima što je rezultiralo pokretanjem bloga. Za putovanja je zaključio da ga vesele i da je to ono čime se želi baviti. Velik dio svojega predavanja Bengeri je posvetio interakciji s prisutnima te je odgovarao na mnoštvo pitanja zainteresiranih za njegov put kroz karijeru. Vjeruje kako je u digitalnome marketingu važno pitanje trenutka plasiranja nekog proizvoda, dobro istraživanje tematike te u konačnici upornost i predanost poslu. Moram priznati da mi je ovo bio mali izazov. Puno je lakše pričati samo o putovanjima nego o ovakvim temama. Nadam se da su svi zadovoljni i da ih nisam zbunio, izjavio je Bengeri nakon predavanja.

Osijek će 11. travnja ugostiti još jednu postaju Maratona karijera, koja će ujedno biti i posljednja ovogodišnja postaja. Antun Matanović na Filozofskome će fakultetu održati zadnje predavanje i uvesti studente u informatički svijet.

   


Izdvojeno

Reci što misliš!