Lifestyle / Studentski kutak

Održan 5. Kongres udruga studenata Republike Hrvatske

Održan 5. Kongres udruga studenata Republike Hrvatske

Udruga EWoB – Poduzetnici bez granica ostvarila je suradnju s Udrugom studenata VERN'a organizirajući 5. Kongres udruga studenata Republike Hrvatske. Ovogodišnji Kongres održan je u petak, 12. travnja 2019. godine na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Kongres se godinama održavao na VERN'u te je prvi puta organiziran izvan Zagreba. Kongres udruga studenata Republike Hrvatske je edukativna manifestacija namijenjena studentima iz različitih studentskih udruga koji u sklopu svojih aktivnosti organiziraju projekte, pokreću razne inicijative te djeluju u interesu studentske populacije iz cijele Hrvatske. Krajnji cilj Kongresa je odabir najboljeg studentskoj projekta u prethodnoj godini.

Od ranog jutra započeli smo s upoznavanjem studenata iz drugih udruga te s njima razmjenjivali različita iskustva i izazove na koje nailazimo organizirajući različite projekte. Tema ovogodišnjeg Kongresa „Utjecaj poduzetništva na društvo“ stavila je naglasak na utjecaj poduzetnika na oblikovanje društva u Hrvatskoj. Stoga smo imali priliku održati i panel raspravu na istu temu u kojoj su ugledni poduzetnici i gosti predavači podijelili s nazočnima svoj poduzetnički put te ispričali posjetiteljima što je njih potaknulo na poduzetnički način razmišljanja i djelovanja. U panel raspravi su sudjelovali: Ivana Erhardt Draganić (Vinska mušica), Ivan Jurlina (Osijek Software City, COBE), Kristina Martić (Osječki taxi) i Petra Mezulić Juric (Ekonomski fakultet u Osijeku). Nakon panel rasprave imali priliku poslušati doc.dr.sc. Ljerku Sedlan König  koja je održala predavanje na temu „Kako prezentirati poslovnu ideju?“ te tako nazočnima dala nekoliko korisnih savjeta kako uspješno prezentirati i govoriti u javnosti. Održavanje Kongresa bila je odlična prilika za Mislava Šljivaca koji je predstavio promotivni video o gradu Osijeku „Walking Osijek“ kojeg su 2018. godine izradili tadašnji studenti diplomskog studija Ekonomskog fakulteta u Osijeku pod mentorstvom profesorice mr.sc. Sande Katavić Čaušić. Prikazivanjem videa zasigurno je svima pokazao skrivene ljepote i tajne Osijeka i potaknuo ih nadamo se,  da se i oni upuste jedan takav projekt.

Nakon toga slijedio je i najnapetiji dio Kongresa, a to je odabir najboljeg studentskog projekta. Na ovogodišnji kongres prijavilo se 5 studentskih udruga, a to su Financijski impuls, Bookmark, ESN Osijek, Studentski zbor Tehničkog veleučilišta u Zagrebu te Udruga studenata Građevinskog fakulteta. Nagradu za najbolji projekt osvojio je Studentski zbor Tehničkog veleučilišta u Zagrebu sa svojim projektom TZV Mc2  2018.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ovogodišnji, 5. po redu Kongres udruga studenata Republike Hrvatske EWoB-u će zasigurno ostati u lijepom sjećanju. Kroz organiziranje samog projekta, panel raspravu i prezentiranje projekata drugih udruga zasigurno smo naučili nešto novo i stekli nova iskustva. Ostvarili smo novu suradnju, upoznali nove ljude i dobro se zabavili.

  


Izdvojeno

Reci što misliš!