
Polaznici, koji su se educirali za spomenuti program u trajanju 80 sati, samostalno su pripremali slastice, nakon čega su im završni radovi ocijenjeni od strane povjerenstva sastavljenog od predavača, te su im naposljetku dodijeljene potvrde o uspješnom završetku programa
Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljsko-turistička škola Osijek, proveo je aktivnost “Završni rad za jedinstveni neformalni program Priprematelj hrvatskih tradicijskih slastica”, koja je održana u RCK Ugostiteljsko-turističkoj školi.
Polaznici, koji su se educirali za spomenuti program u trajanju 80 sati, samostalno su pripremali slastice, nakon čega su im završni radovi ocijenjeni od strane povjerenstva sastavljenog od predavača, te su im naposljetku dodijeljene potvrde o uspješnom završetku programa.
“Prijavila sam se na ovaj program kako bih naučila pripremati slastice koje su naše bake pravile. Naučila sam puno o pripremi tradicijskih slastica iz cijele Hrvatske te sam iznimno zahvalna što mi se pružila prilika. Preporučujem svakome jer bitno je ulagati u sebe i njegovati našu tradiciju. Nadam se kako će se ovakva vrsta izobrazbe nastaviti jer je jako korisna”, kazala je Danijela Grbić Mihaljević.
“Zahvaljujem se svim nastavnicima i njihovim stručnim suradnicima koji su nas poučavali u protekla dva mjeseca. Ovaj sam program upisala ponukana time što nisam znala raditi određene slastice, za koje čak nisam znala ni da postoje. Pozivam sve da prate javne pozive Ugostiteljsko-turističke škole Osijek te da se prijave na programe osposobljavanja jer su izvrsni i pružaju veliko znanje”, rekla je Martina Budimir.
Neformalni program odvijao se u Ugostiteljsko-turističkoj školi u školi u Osijeku i u partneskoj školi u Vinkovcima. Predavače su činili stručnjaci sastavljeni od strukovnih nastavnika i mentora.
Kompetencije koje su polaznice stekle kroz ovaj neformalni program omogućit će im znanja i vještine koje će moći implementirati u svom profesionalnom radu te će biti prepoznati na tržištu rada.
“Tijekom ovog jedinstvenog neformalnog programa Priprematelj hrvatskih tradicijskih slastica dobili smo kvalitetne povratne informacije kako bismo mogli osigurati nastavak programa. Bitno je istaknuti da ćemo sve neformalne programe ponuditi na tržištu od sljedeće godine te sam sigurna da će zbog svojih izvrsnih uvjeta svi oni biti interesantni našim budućim odraslim polaznicima”, naglasila je Dorotea Telarović, voditeljica projekta RCK VirtuOS.
Svrha je u konačnici koristiti lokalne recepte i pripremati domaće slastice jer prehrana je važna za svakoga od nas i to ne samo zbog identiteta nego i zbog zdravlja.
Aktivnost se održala u sklopu projekta: UP.03.3.1.05.0006 RCK VirtuOS – uspostava regionalnog centra kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva, Ugostiteljsko-turistička škola u Osijeku.