
Kroz svoje objave ne samo da dijeli recepte, već i unosi dozu lokalne tradicije, običaja i ljubavi prema kuhanju na internetske platforme
Danijel Preksavec, 40-godišnji kuhar iz Belog Manastira, svoj je put prema popularnosti na društvenim mrežama započeo prije više od godinu dana. S ciljem dijeljenja svojih kulinarskih vještina i recepata s ostalim ljubiteljima hrane, otvorio je profile pod nazivom Kralj Kuhinje na kojima objavljuje videozapise i fotografije svojih omiljenih jela.
“Na ideju sam došao iz ljubavi prema kuhanju i pečenju. Oduvijek sam volio pripremati jela, a najviše uživam u kuhanju onih tradicionalnih baranjskih i slavonskih. Kroz godine dijelio sam svoje recepte s prijateljima i poznanicima koji vole dobru hranu, pa sam odlučio te iste podijeliti i sa širom publikom”, kaže Danijel za SiB.hr.
Najveći interes izazvali su njegovi kolači na čijim je videima postigao impresivnih 700 tisuća pregleda. Njegovi recepti detaljno su objašnjeni, a upravo za tu preciznost i jasnoću u pripremi jela smatra kako su privukli veliku pažnju publike. Danijelovi videozapisi redovito dosežu i više od 500 tisuća pregleda, što svjedoči o njegovoj popularnosti i uspjehu na mrežama.
@kraljkuhinje #fyp #forupage #fyppp #tiktokviral #baranja #osijek ♬ original sound – 👑kralj👑kuhinje👑
“Najviše me prate žene. Štoviše, oko 80 posto svih mojih pratitelja ženske su osobe srednjih godina, dok 20 posto njih čine muškarci iste dobi”, otkriva Danijel koji uživa u tome što može dijeliti svoju strast prema kuhinji i običajima svojega kraja.
Najveću mu podršku pruža obitelj
Kako bi se inspirirao, Danijel prati i druge kuhare te njihove recepte na društvenim mrežama. S obzirom na broj pratitelja i pozornost koju je stekao (na Facebooku broji 80, na Instagramu 70, a na TikToku 30 tisuća pratitelja), uvijek je u potrazi za novim idejama i kreativnim pristupima kuhanju.
@kraljkuhinje #fyp #forupage #fyppp #tiktokviral #baranja #osijek ♬ original sound – 👑kralj👑kuhinje👑
@kraljkuhinje TRIK KRALJA KUHINJE 👇👑👇👑 #fyp #forupage #fyppp #tiktokviral #100k ♬ original sound – 👑kralj👑kuhinje👑
Ipak, najvažnija i najveća podrška proizlazi mu iz njegove obitelji koja mu pruža neprestanu motivaciju i vjeru u njegov rad.
“Bez njih, sigurno ne bih bio tu gdje jesam”, ističe Danijel kojemu su budući ciljevi proširenje ideja, omogućavanje publici još bolje upoznavanje s njim i njegovim radom te otvaranje Youtube kanala.
Danijelove profile na društvenim mrežama prati više od nekoliko desetaka tisuća ljudi, a kroz svoje objave ne samo da dijeli recepte, već i unosi dozu lokalne tradicije, običaja i ljubavi prema kuhanju na internetske platforme. Vjerujemo, stoga, i mi u to da će Danijel nastaviti uspješno dijeliti jedinstvene kulinarske priče i recepture sa svijetom.
Isprobajte i vi jedan od njegovih inovativnih recepata
U konačnici, u nastavku donosimo vam i mi inovativni recept za jelo naziva “Trik Kralja Kuhinje” koji je Danijel podijelio eksluzivno s nama. Za njegovu su vam pripremu potrebni sljedeći sastojci:
- 2 jaja
- 2 goveđe ili pureće kobasice
- 1/2 avokada narezanoga na kockice
- 1/2 šalice batata narezanoga na kockice
- 1/2 žličice sušenoga bilja poput kopra ili peršina
- 1/2 žličice začina za pecivo ili sjemenki sezama
- 1 žlica maslinovog ulja za kuhanje
- sol i papar (po ukusu)
Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri. Dodajte kolutove kobasica te ih pecite oko osam do deset minuta, povremeno ih okrećući sve dok ne porumene.
Nakon što ih izvadite, u istu tavu po potrebi dodajte malo maslinovog ulja. Razbijte jaja i pecite ih do željene spremnosti (pretjerano lagana, okrenuta na sunčanu stranu ili kajgana). Pospite suhim začinskim biljem, solju i paprom.
Pripremite, potom, slatki krumpir. Sirovoga ga skuhajte na pari ili u mikrovalnoj pećnici narezanoga na kockice sve dok ne omekša (oko četiri do pet minuta).

Na kockice narežite avokado i sve pospite začinom za pecivo ili sjemenkama sezama i prstohvatom soli. Sve složite na tanjur, po želji pokapajte maslinovim uljem i uživajte u nutritivno bogatom obroku.