genetska modifikacija

Britanski znanstvenici pronašli način kako da nam banane ne potamne: “Ostaju svježe i do 12 sati nakon guljenja”

Pixabay

Britanci se kunu da su okus i tekstura nakon ove laboratorijske izmijene ostali isti

Znanstvenici iz Velike Britanije pronašli su način kako spriječiti da nam banane potamne! Barem ne tako brzo kao sad. Naime, genetskom modifikacijom uspjeli su suzbiti proizvodnju enzima koji je zaslužan za ovakvo tamnjenje banana zbog čega će se to sporije događati, a čak i nakon 12 sati otkako je ogulite ona ostaje žuta i svježa, piše Net.hr.

Britanci se kunu da su okus i tekstura nakon ove laboratorijske izmijene ostali isti. Banane su među hranom koju najviše bacamo, a čak 50 posto uzgojenih banana nikada se ne pojede upravo zato što nam ovako brzo istrunu. Britanska banana revolucija počet će se prodavati prvo na Filipinima, u Kolumbiji, Americi i Kanadi.

Iz naše mreže
Preporučeno
Izolirkin proljetni katalog
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest