od miso paste do shiitake

Danas kuha Tena, a jela su i više nego egzotična

Jedina ovotjedna kandidatkinja Tena ekipi će pripremiti egzotičnu večeru: „Meni su svi sastojci nepoznati“

Mlada keramičarka Tena ugostit će Željka, Bernardina, Roberta i Marka u svom domu u Osijeku četvrti dan ovotjedne ‘Večere za 5’. Tena je po struci novinarka, ali ne bavi se novinarstvom već obradom keramike, a nedavno je otvorila i svoj studio u kojem održava radionice za sve zainteresirane.

Tena živi u Osijeku s dečkom i njihova dva udomljena psa, u slobodno vrijeme rado šeta s njima, crta, čita knjige, druži se i kuha za obitelj i prijatelje.

„U životu me veseli skoro sve, mislim, ča je život nego fantažija kako ljudi kažu – hrana, ples, ljubav, prijatelji, zabava“, veselo kaže današnja domaćica.

Priznaje kako nije previše razmišljala o svom jelovniku prije nego je upoznala ekipu i shvatila da četvorica muških protukandidata vjerojatno neće biti oduševljena njenim bezmesnim jelovnikom. Ipak, ako kojim slučajem osvoji nagradu, novce će donirati azilu za životinje ili organizirati besplatne radionice keramike u svom studiju.

Na Teninom popisu sastojaka našle su se sljedeće namirnice: miso pasta, maslac od badema, shiitake gljive, rižino vino, pesto, đumbir i slanutak.

„Meni su svi sastojci nepoznati, moram priznati“, iskren je bio Robert, a s njim se složio i Marko, ali ipak dodao kako im je barem đumbir ipak poznat.

„Gledajući sastojke, osim slanutka – dosta egzotično“, rekao je Željko.

Kako će se muškoj ekipi svidjeti Tenina egzotična večera – saznajte u novoj epizodi ‘Večere za 5’ na RTL-u od 17.50! Epizode su dostupne na platformi Voyo 24 sata prije prikazivanja na televiziji.

Iz naše mreže
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest