Lifestyle / Ostalo

Belomanastirski talent

Glazbenik u usponu: Morco (16) i njegova rap pjesma osvajaju baranjsku publiku

Glazbenik u usponu: Morco (16) i njegova rap pjesma osvajaju baranjsku publiku
Gabriel Šimon

Cjelokupni je projekt napravio isključivo s mobitelom i slušalicama te bez mnogo ulaganja i pomoći profesionalaca

Mladi 16-godišnjak iz Belog Manastira Gabriel Šimon iliti umjetničkog imena Morco nedavno je objavio svoju drugu pjesmu i spot naziva ''LAMMBO2''. Tekst i glazbu napisao je potpuno sam, dok je video realizirao pomoću obitelji i prijatelja Nenada Nikšića, Marka Bolića i Ivana Zadraveca.

''Htjeli smo napraviti nešto drugačije na ovim prostorima i zapravo prvi u Baranji osmisliti spot i pjesmu koja ide u smjeru modernijeg rapa. Singl je motiviran pričom iz pravog života te, osim o Lamborghiniju, govori o djevojci koju jako volim, ali nije baš bila dobra prema meni, pa sam tu ljubav preusmjerio prema automobilu, a s njom prestao komunicirati'', objašnjava glazbenik za SiB.hr.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na snimanje navedene pjesme potaknule su ga i pozitivne reakcije publike na njegov prvi singl ''Lammbo'', pa je drugi došao kao njegov svojevrsni nastavak. Uvidjevši kako je ljudima zanimljivo to čime se bavi, odlučio je snimiti i prateći spot u Mohaču i svom rodnom gradu, točnije u City Caffeu i ispred grafita Baranjci, nadajući se kako će se njime bolje i kvalitetnije približiti slušateljima.

''Sve je krenulo još od osnovne škole kada sam počeo pisati tekstove za koje su mi nastavnici rekli da imaju smisla. Sada kada pohađam srednju školu, znam repati pred prijateljima pod odmorima, pa su mi predložili da nešto od tih tekstova i snimim i poslušao sam ih'', govori Morco koji je završio drugi razred srednje škole koju pohađa u okviru Prosvjetno-kulturnog centra Mađara.

Dodajmo i kako je cjelokupni projekt napravio isključivo s mobitelom i slušalicama te bez mnogo ulaganja i pomoći profesionalaca. Sljedeći mu je, stoga, korak pronalaženje izdavačke kuće koja će prepoznati njegov potencijal i ponuditi mu suradnju.

''Krenuo sam sa snimanjem pjesama ovako mlad upravo kako bi me profesionalci uočili i pomogli mi da razvijem glazbenu karijeru. Planiram se za nekoliko godina prijaviti i na neko pjevačko natjecanje, no do tada moram još vježbati glasnice'', najavljuje glazbenik koji u ladici čuva preko 20 autorskih pjesama za nadolazeći album.

Osim u glazbu, Morco je veliki zaljubljenik u ribolov, pa tako ima više od 30 osvojenih medalja s natjecanja u baranjskoj ligi. Njegova odlučnost, želja i talent, potpomognuti podrškom obitelji i prijatelja, zasigurno najavljuju sjajnu budućnost ovoga mladića ponajprije u glazbenoj industriji, donoseći svježinu modernog rapa u srce Baranje.


Izdvojeno

Reci što misliš!