Lifestyle / Ostalo

Alen Radanović

Osječki pizza majstor, svjetski šampion, otkrio nekoliko trikova kako ispeći pizzu kod kuće

Osječki pizza majstor, svjetski šampion, otkrio nekoliko trikova kako ispeći pizzu kod kuće
Screenshot/HRT

"Tijesto zamijesite s malo kvasca i ostavite da odstoji barem 15-ak sati, najbolje preko noći", rekao je Radanović

Osječanin Alen Radanović nedavno je na Svjetskom prvenstvu u Napulju sa svojom pizzom "Crostino" osvojio prvo mjesto. Neki dan gostovao je i HRT-ovoj emisiji Dobro jutro gdje je pokazao kako se radi njegova šampionska pizza, ali dao i nekoliko savjeta amaterima koji peku pizzu kod kuće.

"Tijesto zamijesite s malo kvasca i ostavite da odstoji barem 15-ak sati, najbolje preko noći", rekao je Radanović.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Taj postupak zove se hladna fermentacija (tijesto preko noći ostavite u frižideru, može tako stajati i do tri dana). Drugi dan izvadite tijesto iz frižidera, premijesite i ostavite sat vremena na sobnoj temperaturi prije oblikovanja pizze.

pizza
uradi sam Cijene pizza skočile u nebo, izračunali smo koliko možete uštedjeti ako si ju sami napravite kod kuće

"Pizzu u klasičnoj pećnici najbolje je peći na kamenu za pizzu ili ako ga nemate okrenete tepsiju naopako. Temperaturu postavite na maksimalnu i pecite je na vrhu pećnice, odnosno ispod grijača", savjetuje Radanović.

pizza
recept Kako ispeći domaću pizzu kod kuće?

 


Izdvojeno

Reci što misliš!