Lifestyle / Ostalo

S brojnim aktivnostima

Predstavljen novi destinacijski časopis ''Via Slavonija i Baranja''

Predstavljen novi destinacijski časopis ''Via Slavonija i Baranja''
PR

U tijeku je distribucija časopisa prema većim smještajnim objektima i turističkim zajednicama na području Osječko-baranjske županije

Danas je u Osijeku predstavljen novi destinacijski časopis ''Via Slavonija i Baranja'' nastao u produkciji Turističke zajednice Osječko-baranjske županije i Osječko-baranjske županije, u suradnji s domaćim novinarima, vodičima i turističkim zajednicama.

Prema riječima Ivane Jurić, direktorice TZ OBŽ, novi destinacijski časopis namijenjen je informiranju gostiju koji su došli u samu destinaciju i ne traže više uslugu smještaja, već aktivnosti koje se nude. Prema primjerima iz drugih zemalja i regija, pripremljen je lako čitljiv, ''sezonski'' tiskani materijal koji se može naći u sobama tako da se gost može informirati dok se odmara i priprema za obilazak destinacije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zamjenik župana Josip Miletić istaknuo je kako Osječko-baranjska županija kontinuirano bilježi rast, što se očituje kroz 9,50 % rasta broja noćenja od početka godine do danas, u odnosu na isti period lani. Tatjana Turalija, pročelnica odjela za turizam, kulturu i sport, istaknula je kako Osječko-baranjska županija podupire razvoj turizma kroz brojne programe i projekte, što se reflektira i kroz ukupni razvoj turizma na kontinentu.

U časopisu se mogu naći tekstovi o top iskustvima koje nude Osijek, Đakovo, Baranja ili erdutski dunavski trio, ali i o tajnama pripreme dobrog fiš-paprikaša, nabavci najboljih rakija ili kulena i aktivnostima za obitelj za vrijeme sunčanih i kišnih dana. Plan je izdavanje brojeva koji pokrivaju sezonu od svibnja do listopada te od studenoga do travnja. Naklada na hrvatskom jeziku iznosi 20 tisuća primjeraka, a u tijeku je i produkcija izdanja na engleskom jeziku.

Prvi je broj časopisa fokusiran na ponudu destinacije, dok će u sljedećim brojevima biti uključeni i razgovori s kreatorima ponude. Glavna je urednica časopisa Ivana Rab Guljaš, poznata osječka novinarka, a autor dizajna Marko Jovanovac iz studija Symbol.

U tijeku je distribucija časopisa prema većim smještajnim objektima i turističkim zajednicama na području Osječko-baranjske županije, a svi zainteresirani ponuđači mogu se javiti turističkoj zajednici na svom području kako bi dobili svoje primjerke. Iskustvo u sektoru pokazuje da gost još uvijek voli i papirna izdanja, potvrdili su hotelijeri prisutni na predstavljanju.


Izdvojeno

Reci što misliš!