Lifestyle / Ostalo

16. lipnja

TS Rapsodija proslavit će 10. rođendan svojim godišnjim koncertom

TS Rapsodija proslavit će 10. rođendan svojim godišnjim koncertom
Dubravka Petrić/PIXSELL

Trenutno broji 38 članova, od kojih je polovica mlađih od 18 godina, što ukazuje na svijetlu budućnost i velike mogućnosti za kvalitativni napredak

Tamburaški orkestar Rapsodija iz Semeljaca u nedjelju, 16. lipnja slavi 10. rođendan. Na godišnjem koncertu zasvirat će im i Najbolji hrvatski tamburaši! Ulaz je slobodan.

TO Rapsodija (nekadašnji Tamburaški orkestar Općine Semeljci) osnovan je kao udruga u prosincu 2013. godine s ciljem očuvanja i razvijanja tamburaške glazbe, odgoja mladih glazbenika te promicanja glazbene baštine našega kraja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Trenutno broji 38 članova, od kojih je polovica mlađih od 18 godina, što ukazuje na svijetlu budućnost i velike mogućnosti za kvalitativni napredak. Repertoar Orkestra iznimno je širok i raznovrstan – od narodnih pjesama i plesova, crkvene i narodne glazbe, preko poznatih uspješnica filmske i klasične glazbe, pa sve do suvremene i zabavne glazbe.

U relativno kratkom djelovanju Orkestar je snimio nosač zvuka s božićnim pjesmama te ostvario niz zapaženih nastupa i gostovanja na međunarodnim festivalima tamburaških orkestara u Bosni i Hercegovini (Banja Luka), u Makedoniji (Kratovo – 1. mjesto) i Srbiji (Starčevo – 3. mjesto; Novi Sad – 2. mjesto; Ruma – 3 zlatne plakete). Predstavljali su tamburu i Hrvatsku u međunarodnom projektu Mediteranski orkestar mladih u Italiji, kao i na Međunarodnom festivalu glazbe Belfort u Francuskoj.

Posebno mjesto imaju nastupi na 40. i 41. Međunarodnom festivalu umjetničke tamburaške glazbe u Osijeku, gdje je u konkurenciji 28 orkestara Orkestar osvojio ukupno devet nagrada, između kojih su i one najvrijednije – Grand prix – apsolutni pobjednici dvije godine uzastopno na ovom prestižnom natjecanju.

Objavljen je i album "Balada o tamburi" s izabranim skladbama i obradama hrvatskih autora i vrsnim solistima, popraćen video spotovima dostupnima na društvenim mrežama i lokalnim TV postajama.

Orkestar je nastupio i na 15. Memorijalu Darka Paurića, koncertu u organizaciji HRT Radio Osijeka održanom 6. lipnja.


Izdvojeno

Reci što misliš!