Lifestyle / Ostalo

Upoznavanje s radom Odjela

Održan Dan otvorenih vrata na Odjelu za kemiju

Održan Dan otvorenih vrata na Odjelu za kemiju
PR

Aktivnosti su bile podijeljene tematski kako bi dočarali kemiju pojedinih godišnjih doba, a posjetitelji su, između ostaloga, mogli pod mikroskopom otkriti svijet kristala, izraditi sapune i mirisne soli te pomoću spektrofotometrije ispitati svojstva otopina

Na Odjelu za kemiju 1. lipnja održan je Dan otvorenih vrata. Tim su povodom Odjel posjetili vrtićarci te učenici osnovnih i srednjih škola, ali i svi ostali zainteresirani.

Studenti i djelatnici za posjetitelje pripremili su i održali niz zanimljivih i interaktivnih radionica, kvizova, zagonetki i igara. Aktivnosti su bile podijeljene tematski kako bi dočarali kemiju pojedinih godišnjih doba, a posjetitelji su, između ostaloga, mogli pod mikroskopom otkriti svijet kristala, izraditi sapune i mirisne soli te pomoću spektrofotometrije ispitati svojstva otopina.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Bila je to prilika za obići predavaonice i laboratorije te upoznati se s radom Odjela za kemiju na kojemu trenutno studira oko 160 studenata na jednom prijediplomskom studiju kemije te dva diplomska studija, istraživačkom i nastavničkom.

U realizaciji projekta Dan otvorenih vrata Odjela za kemiju značajno su doprinijeli sponzori, Osječka pivovara i Campus caffe.


Izdvojeno

Reci što misliš!