Lifestyle / Ostalo

„EAZYtowork”

U Osijeku predstavljena aplikacija koja nudi jedinstveni način zapošljavanja u Hrvatskoj

U Osijeku predstavljena aplikacija koja nudi jedinstveni način zapošljavanja u Hrvatskoj
Pixabay

EAZYtowork aplikacija olakšava pronalaženje privremenih poslova onima koji žele raditi, a nisu u stalnom radnom odnosu

U petak, 14. travnja u dvorani Poduzetničkog inkubatora BIOS u Osijeku predstavljena je inovativna aplikacija EAZYtowork koja nudi jedinstveno rješenje zapošljavanja u Hrvatskoj, posebice mladih ljudi koji žele ostvariti zaradu, ali i pokazati sve svoje umijeće i kvalitetu, ostavljajući dobar dojam na radnom mjestu.

Ukratko, može se reći kako EAZYtowork aplikacija olakšava pronalaženje privremenih poslova onima koji žele raditi, a nisu u stalnom radnom odnosu. Riječ je o svojevrsnom „bukiranju” poslova po smjeni jer poslodavac objavljuje smjene po potrebi, a radnik odabire i „bukira” smjene prema vlastitim mogućnostima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sama tvrtka Eazytowork nastala je u Irskoj prije otprilike dvije godine kada je njezin začetnik Bernard Tomljenović počeo razvijati zamisao o aplikaciji za brzo i jednostavno zapošljavanje. Rođeni Osječanin na, može se reći, privremeni rad u Irskoj otišao je prije četiri godine, a ideja o aplikaciji putem koje poslodavci i radnici mogu stupiti u kontakt na lagan način nastala je upravo na godišnjem odmoru u Hrvatskoj.

Naime, Bernard je uočio problem nedostatka komunikacije između onih koji imaju potrebu za odrađivanjem manjih i brzih poslova te onih koji bi tu uslugu mogli na isti takav način pružiti. Posebno ga je motivirao video mladića koji je putovao po zemlji i volonterski pružao slične usluge, pa je počeo promišljati i o sličnom načinu poslovanja kojim bi riješio problem manjih poslova.

No, početak nije bio ni malo lagan. Bilo je potrebno pronaći pravi smjer i prave suradnike s kojima bi se aplikacija mogla pokrenuti. U prvih je desetak mjeseci lutao, što se i financijski odrazilo, i to u gubitku od preko deset tisuća eura.

Međutim, uspostavio je potom suradnju s čakovačkom tvrtkom Red Code i aplikacija je, nakon dvije godine, zaživjela. Tijekom toga vremena Bernardu se u Eazytowork timu pridružio njegov brat Tadej, a od samih je početaka uz njega bio i njegov srednjoškolski prijatelj Dominik Bogojević.

Inovativni je pothvat pred mladiće od 22 do 25 godina stavio brojne izazove, no oni su ih uspjeli svladati svojom ustrajnošću, vlastitim financijskim sredstvima i uz mnogo truda. Današnji je rezultat svega navedenoga inovativna aplikacija za „bukiranje” poslova na području cijele Hrvatske. 

Treba napomenuti kako je trenutno u tijeku registracija poslovanja u Hrvatskoj te stvaranje baze podataka poslodavaca i djelatnika, a Eazytowork tim ističe sa zadovoljstvom da je u samo nekoliko dana prijavljeno oko stotinjak onih koji traže posao, a popunjava se i broj zainteresiranih poslodavaca.

Kako su rodom iz Osijeka, osnivači Eazytowork tima imali su želju prvu prezentaciju aplikacije održati u svom gradu koji je sada već i nadaleko poznat kao središte IT sektora u Hrvatskoj i šire. Tvrtka će tako i ubuduće nastaviti s olakšavanjem pronalaska poslova mladima i otključavanjem novih puteva do brže zarade.

Uz „bukiranje” poslova, veoma će brzo ekspanzijama u aplikaciji svi zainteresirani imati mogućnost i objavljivanja raznih usluga poput instrukcija za studente, šišanja, instaliranja PC komponenti i sličnih stavki, što će izuzetno beneficirati mladima koji pružaju i reklamiraju usluge putem aplikacije. Djelatnicima bit će dostupni i različiti internetski tečajevi koje mogu položiti unutar same aplikacije poput, primjerice, zaštite na radu.


Izdvojeno

Reci što misliš!