Lifestyle / Ostalo

„Znanost je svuda oko nas“

OŠ Višnjevac ugostila učenike i učitelje iz Portugala, Poljske, Rumunjske i Turske

OŠ Višnjevac ugostila učenike i učitelje iz Portugala, Poljske, Rumunjske i Turske
PR

Nakon četiri održane mobilnosti, red je došao i na OŠ Višnjevac te su tako u tjednu od 20. do 24. ožujka ugostili 26 učenika i 13 učitelja iz navedenih zemalja

Osnovna škola Višnjevac od 2020. godine sudjeluje u Erasmus+ Projektu naziva „Znanost je svuda oko nas“. Uz tu školu, u tom projektu sudjeluju još četiri škole, i to iz Turske, Rumunjske, Poljske i Portugala.

Nakon četiri održane mobilnosti, red je došao i na OŠ Višnjevac te su tako u tjednu od 20. do 24. ožujka ugostili 26 učenika i 13 učitelja iz navedenih zemalja. Projektni tim OŠ Višnjevac činili su sljedeći učitelji i stručni suradnici: Mirjana Bagarić (u ulozi koordinatora), ravnatelj Dane Končar, pedagoginja Melita Krstić, Antonio Bičvić, Nikolina Jakić, Oriana Juretić Bandić, Natalija Krešo, Doroteja Vojedilov, Silvija Vukašinović te Mislav Zemljak.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Budući da je tema ovog projekta znanost, aktivnosti i radionice ove mobilnosti uključivale su sljedeća područja: matematiku, fiziku, biologiju, tjelesnu i zdravstvenu kulturu te likovnu kulturu. Dio radionica održali su učitelji OŠ Višnjevac, a osim toga posjetili su i Tehnički muzej u Zagrebu, Odjel za fiziku u Osijeku, kao i Geoinfo centar u Voćinu te na različite načine pokazali da smo okruženi znanstvenim zakonitostima koje možemo pronaći i u prirodi i u likovnoj umjetnosti.

Osim znanstvenih radionica, učenici su povezali znanost s glazbom i pokretom te sudjelovali u Djemba radionici pod vodstvom gospodina Maria Kodžomana, a uz vodstvo učenica osmog razreda OŠ Višnjevac naučili i plesnu koreografiju.

Gosti projekta upoznali su i naš grad i s oduševljenjem prošetali zelenim parkovima koji su zbog sunca i toplog vremena upravo procvjetali i pokazali svoje najljepše lice. Kroz igru „Otkrij grad“ učenici i učitelji tražili su različite točke u gradu te ujedno učili o njihovoj povijesti i značaju. Posebno ih se dojmio crveni fićo i naš bijeli dravski most.

Nakon različitih aktivnosti i obilazaka tijekom dana, večeri provodili su uz slavonske specijalitete te jedni od drugih učili o vlastitim tradicijama i shvatili koliko ih toga povezuje.

Ovim se putem iz OŠ Višnjevac žele zahvaliti i osječkim ustanovama i poduzećima koji su im pomogli kako bi ovaj tjedan bio još uspješniji. To su GPP Osijek, koji je gostima omogućio besplatnu vožnju tramvajima i autobusima, što je uvelike pridonijelo upoznavanju našeg grada, Mlinar i njihova donacija slano-slatkih peciva, Odjel za fiziku, Osijek, čiji su profesori i studenti organizirali radionice iz fizike za goste projekta te Skripta Tisak, čiji su zaposlenici donirali otisak plakata za naše partnere.

Također, za kraj mogu dodati da se vesele novim projektima te nadaju da će svoje partnere ponovno sresti i nastaviti tu lijepu suradnju.


Izdvojeno

Reci što misliš!