Lifestyle / Ostalo

Međusobna suradnja

OŠ Drenje i FERIT zajedno u projektu za jačanje medijske pismenosti

OŠ Drenje i FERIT zajedno u projektu za jačanje medijske pismenosti

Brojni novonastali digitalni materijali bit će objavljeni na mrežnoj stranici škole kako bi svim sudionicima odgojno-obrazovnog procesa mogli pružiti potrebno vodstvo i podršku u korištenju društvenih medija

Vijeće za elektroničke medije donijelo je Odluku o dodjeli novčanih sredstava po Javnom pozivu za sufinanciranje projekata na temu poticanja medijske pismenosti. 

Na listi od 23 najbolje ocijenjena projekata, od ukupno 114 pristiglih projektnih prijedloga, ime je i Osnovne škole Drenje. Naime, riječ je o projektu „Uvjeti korištenja društvenih mreža — znaš li što prihvaćaš?” („Terms and Conditions - I Accept”) čiji je cilj edukacija učenika u području kritičkog razmišljanja prilikom korištenja društvenih mreža s naglaskom na uvjete korištenja. Projektni partner tijekom održavanja predavanja i radionica bit će Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Brojni novonastali digitalni materijali bit će objavljeni na mrežnoj stranici škole kako bi svim sudionicima odgojno-obrazovnog procesa mogli pružiti potrebno vodstvo i podršku u korištenju društvenih medija.

Voditelji su projekta učiteljica hrvatskog jezika Mihaela Topić, knjižničarka Vlatka Štrk, učitelj informatike Goran Podunavac i psihologinja Marija Jurić.

„Veselimo se novim izazovima i učenju tijekom provedbe zanimljivih i korisnih projektnih aktivnosti”, poručuju iz drenjanske škole.

Agencija za elektroničke medije devetu godinu zaredom provodi projekt poticanja i sufinanciranja pripreme i izrade edukacijskih materijala na raznovrsnim platformama,  projekata, manifestacija, seminara, konferencija, radionica, predavanja ili istraživanja čija bi tema bila medijska pismenost, razvoj i osvještavanje njene važnosti, kao i s njome povezana područja i projekti. Svrha je sufinanciranja jačanje i razvoj medijske pismenosti građana, razvoj edukacijskih materijala i programa te osvješćivanje javnosti o važnosti medijske pismenosti. 


Izdvojeno

Reci što misliš!