Iz francuske prijestolnice
Studentima Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u Požegi dodijeljene sommelierske medalje
Studentski tim ostvario je do sada najbolji rezultat, pa tako Paponja osvaja drugo mjesto i srebrno odličje, uz novčanu nagradu, dok mu kolegica Jukić osvaja 10. mjesto među 70 natjecatelja
Studenti stručnog studija Enogastronomija Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u Požegi, Nika Jukić i Zvonimir Paponja, pod mentorstvom doc. dr. sc. Josipa Mesića sudjelovali su na Europskom natjecanju mladih profesionalaca u kušanju francuskih vina u Parizu u sklopu Međunarodnog agronomskog sajma, a na poziv Corinne Samouille ispred francuskog Ministarstva poljoprivrede.
Natjecanje sastojalo se od pripreme prezentacijskih materijala na temu „Promjene u vinogradarstvu na dnevnoj osnovi“ koji se šalju prije samog natjecanja na vrednovanje. U Parizu provelo se kušanje francuskih vina koje se sastojalo od tri skupine testova.
Sadržaj se nastavlja...
Upravo se čita
-
Ovoga puta nije došlo do prevare jer je naš čitatelj shvatio u kojem smjeru priča ide
-
Jednokratna novčana pomoć bit će isplaćena korisnicima koji primaju mirovinu iz inozemstva (uz onu koju su ostvarili u Hrvatskoj) i onima koji spomenutu pomoć nisu dobili u prosincu prošle godine, iako imaju navršenih razdoblja osiguranja u inozemstvu
-
"Sa zbrinjavanjem otpada krećemo od 1. travnja. Trenutačno šaljemo obavijesti i potpisujemo izjave sa stanovnicima. Nakon toga idemo u čipiranje spremnika, a potom i u sakupljanje mješovitog otpada", rekao je direktor Unikoma Igor Pandžić
U prvoj skupini studenti imali su zadaću prepoznati vino, kao i apelaciju, godinu berbe te cjenovni razred. U drugom setu zadataka vina se brončano ocjenjuju, a u trećoj, u koju je ušlo samo prvih troje plasiranih, zadaća je prepoznati vino i isto prezentirati na engleskom ili francuskom jeziku u trajanju od deset minuta.
Studentski tim ostvario je do sada najbolji rezultat, pa tako Paponja osvaja drugo mjesto i srebrno odličje, uz novčanu nagradu, dok mu kolegica Jukić osvaja 10. mjesto među 70 natjecatelja.
Navedeni uspjeh samo je jedan u nizu rezultata međunarodne suradnje i rada sa studentima na smjerovima Turizam i Enogastronomija koji se studiraju na Fakultetu turizma i ruralnog razvoja u Požegi pri Sveučilištu J. J. Strossmayera u Osijeku, a koji studente praktično podučava u nastavnoj bazi Vinum Academicum kraj Kutjeva u vlastitom podrumu, vinogradu i prodavaonici vina.
Izdvojeno
-
Svoje usluge nude na internetu ili na ulici. Većina njih se bavi najstarijim zanatom kako bi preživjele. Pokazalo je to istraživanje Instituta Ivo Pilar. Uz to, seksualne radnice nuđenje svojih usluga doživljavaju kao posao i zato traže svoja radnička prava
-
Na što sve treba paziti kod plinskog bojlera i kako spriječiti tragediju, pogledajte u videu
-
Za izbor najboljih pizzerija vodio se kriterijima lokacije, interijera/ambijenta, izbora pizza, tijesta, nadjeva, cijene, ostale ponudu i općeg dojma
-
Kolika je opasnost za čovjeka ovisi o količini solanina kojeg je osoba konzumirala
Reci što misliš!