Lifestyle / Ostalo

visokih 37 bodova

Prvog dana "Večere za 5" odmah padale desetke u slavonskom tjednu

Prvog dana
PR

Već su pale dvije desetke! Mirjam oduševila večerom pa dobila visokih 37 bodova

Poduzetnica Mirjam Koški ugostila je protukandidate prvog dana osječkog tjedna u 'Večeri za 5 na selu'. Ova dama radi kao privatna poduzetnica, a za sebe će reći da je hiperaktivna, vrijedna i bez dlake na jeziku. U 'Večeru za 5 na selu' prijavila se kako bi stekla novo iskustvo te se zabavila i uživala u kuhanju. Ova Slavonka obožavateljica je tradicionalne kuhinje svoga kraja, a upravo je takve namirnice poslužila i za svoju večeru. Mirjam je u konačnici za svoju večeru dobila 37 bodova, a kandidati su imali riječi hvale i za atmosferu i za njezina jela. Manje zamjerke dobila je tek na račun jaja u umaku glavnog jela, no to nije previše utjecalo na ocjene i uspjeh cjelokupne večere.

Na večeru su Mirjam stigli računalni tehničar Ivan Ljeljak, farmaceutska tehničarka Kristina Varga, umjetnica Bojana Modalek i umirovljenica Anica Zoraja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Mirjam je pripravu svoje večere započela predjelom. Predjelo je odlučila pripremati od tikvice i mljevenog mesa, a nazvala ga je 'Raskošna košarica'.

večera za 5 na selu u osijeku
Petero novih kandidata Popularni kulinarski show „Večera za 5 na selu” ovaj tjedan stiže i u Osijek

"Očekujem da će biti svega unutra, ne samo dva sastojka, već da će biti puno povrća i da će košarica biti pravljena od finog lisnatog tijesta", poručila je Kristina."Vjerojatno tikvice, možda riža čak uz to, juhica... Vidjet ćemo", komentirala je Anica.

Mirjam je tijekom kuhanja naglasila da se radi o receptu kojeg je izmislila tijekom ljetnih mjeseci tijekom kojih se posebno poigrava tikvicom koje ima u vrtu. Nakon predjela - na red je došla 'Čarolija okusa'. "Desert bi mogao biti od kajsija, sira. Nešto će biti, vidjet ćemo, ali sigurno će biti fino", komentirala je Anica. Radilo se o 'jaju na oko'. "Zove se jaje na oko jer izgledom njemu sliči", predstavila je Mirjam svoj desert. "Sve volim i sve mi se jako sviđa", komentirala je desert Kristina. "Bitno mi je kod deserta da nije presladak, da ne ide više u šećer negoli u voće", ispričala je Anica. Posljednje čega se uhvatila u pripravi svoje večere bila je 'Zimska idila'. Glavno jelo Mirjam je odlučila spraviti od svinjskog filea. "Nešto malo možda ljuće da bismo se ugrijali", objasnila je Anica što misli da će ih dočekati za glavno jelo. "Lungić u umaku od jaja, limuna i kiselog vrhnja te prilog pire od krumpira", predstavila je Mirjam svoje glavno jelo.

Bez poteškoća je Mirjam spravila večeru za svoje goste, a dok je dekorirala stol, kandidati su se upoznali u poznatom kombiju. Ivan je prvi krenuo pa je otkrio da ima tremu zbog ostalih kandidata, no da nema brige, otkrio je čim je u kombi ušla umirovljenica Anica. "Čini mi se da je duhom mlada i da ćemo se dobro šaliti", zaključio je o njoj. Uskoro se ekipi pridružila i Kristina, a posljednja je ušla umjetnica Bojana. Nakon kraće vožnje ispunjene šalama i ugodnim razgovorima, ekipa je stigla kod Mirjam.

Domaćica ih je dočekala domaćim proizvodima - šljivovicom, višnjevačom i orahovcem. Usto, poslužila je salenjake. "S ulaza sam vidjela da su druželjubivi, veseli, komunikativni, baš na prvu su mi se svidjelo i bilo mi je odmah lakše", zaključila je Mirjam o svojim gostima. S njima je nazdravila i potom ih pozvala da se s njom uđu na večeru. "Na prvi pogled je predjelo bilo maštovito napravljeno, rajčice su bile super sa strane, super su se slagale uz jelo. Baš je lijepo izgledalo na tanjuru", zaključila je Kristina. "Jako šaroliko, zelena tikvica, pa crvena rajčica, pa meso. Okus je bio savršen", zaključio je Ivan. Nakon predjela koje je jako uspješno prošlo, na stol je stiglo glavno jelo.

'Zimska idila' stigla je iduća na stol, a ekipu je odmah zanimalo jesu li jaja na stolu domaća. "I lungić je domaći", otkrila je domaćica potom. "Tikvice, lungić, mljeveno meso, jaja", ispričala je o domaćim namirnicama. "Jaja u takvim kombinacijama mi ne pašu, uz kruh bi se moglo pojesti, ali umak mi nije bio najdraži", komentirala je Bojana. Ivanu se, s druge strane, svidio umak s jajima. "Umak je jako fin", rekao je. "Nisam veliki jelac jaja, ali umak kao umak je bio fin", zaključila je priču o umaku Kristina. "Glavno jelo je bilo ukusno, malo su mi boje falile, ali to je do ukusa svake osobe pojedinačno", ispričala je Anica. Tijekom večere došle su na red i sočne teme, a potom je na red došao najslađi dio.

Mirjam je ekipi za kraj servirala 'Čaroliju okusa'. Desert je izgledao odlično, a Bojana je komentirala da bi ga ona samo servirala kao krug. Prigodno, Anica je ispričala i vic zbog kojeg je Ivanu bilo pomalo neugodno. "Meni je bilo neugodno oko tih tema, a Anica je poticala razgovor", ispričao je kasnije. Sam desert ekipa je pohvalila, Kristini se jako svidio, a složila se s njom i Anica.

Kada je blagovanje došlo kraju, Mirjam je predstavila i prigodno iznenađenje. Malena Marta zapjevala je ekipi tradicionalnu pjesmu, a sve u nošnji pa je time oduševila cijelu ekipu. "Baš mi je bilo lijepo", zaključila je Anica, a složio se s njome i Ivan. Nakon svega, djevojčica je podijelila prigodne poklone. "Pokloni su odlični i mislim da ćemo ih jako brzo potrošiti", komentirao je Ivan poklon.

Večeru je ekipa privela kraju, a onda su na red stigli i bodovi. "Jako lijepo je sve prošlo, komentari su bili zadovoljavajući, mislim da je bilo sve pod kontrolom, fino", zaključila je Mirjam o svojoj večeri. O ocjenama, kaže, nije razmišljala no nada se solidnim ocjenama. Kristina je domaćici dala čistu desetku, dok je Bojana dala devet, a Anica osam bodova. Ivan je, također, domaćici udijelio deset bodova pa je u konačnici Mirjam osvojila visokih 37 bodova za svoju večeru.

Hoće li u ostatku tjedna vladati tako visoki bodovi, pratite u 'Večeri za 5 na selu' radnim danom od 20:15 samo na RTL-u!


Izdvojeno

Reci što misliš!