Lifestyle / Ostalo

Tradicija stara 50 godina

Pozivaju se vlasnici neuglednih pasa da se prijave na natječaj za izbor najružnijeg psa na svijetu

Pozivaju se vlasnici neuglednih pasa da se prijave na natječaj za izbor najružnijeg psa na svijetu
Pixabay

Organizatori pozivaju vlasnike svih neuglednih, ali ništa manje simpatičnih ljubimaca da se prijave na natjecanje koje već gotovo 50 godina u prvi plan stavlja pse jedinstvena izgleda

Natjecanje za izbor najružnijeg psa na svijetu za 2023. godinu ponovno je i službeno otvoreno, javlja Danas.hr.

Organizatori pozivaju vlasnike svih neuglednih, ali ništa manje simpatičnih ljubimaca da se prijave na natjecanje koje već gotovo 50 godina u prvi plan stavlja pse jedinstvena izgleda.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na internetskoj stranici organizatori su napisali da im je cilj slaviti „nesavršenosti koje pse čine posebnima i jedinstvenima”, piše CNN.

„Godišnje natjecanje za izbor najružnijeg psa na svijetu ne znači ismijavanje 'ružnih' pasa, nego dobru zabavu s nekim prekrasnim životinjama i svijetu koja pokazuje da su ti psi zapravo lijepi”, piše na internetskoj stranici natječaja koji će se ove godine održati na sajmu Sonoma-Marin u Kaliforniji, 23. lipnja.

Zainteresirani trebaju dostaviti popunjenu prijavnicu, kratku biografiju, fotografiju i dokaz o cijepljenju za svog kućnog psa prije 21. lipnja.

Za razliku od ostalih natjecanja za pse u sklopu kojih se oni obično odvajaju po pasminama ili kategorijama, u ovom slučaju svi se natjecatelji grupiraju u „jedan veliki razred”, sukladno prijavi.

Pobjednik ili pobjednica osvajaju nagradu od 1500 dolara, kao i prikladan trofej, drugoplasirani pas će osvojiti 1000 dolara, a trećeplasirani kući će odnijeti 500 dolara.

Natjecanje ističe koliki je značaj „brige o životinjama i dobrobiti njihova udomljavanja”, posebice mješanaca i pasa spasilaca.

Prošlogodišnji pobjednik Mr. Happy Face, 17-godišnjak je gotovo u potpunosti bez dlaka. Njegov vlasnik spasio ga je iz skloništa u Arizoni 2021. godine.


Izdvojeno

Reci što misliš!