Lifestyle / Ostalo

Proslava Dana grada

Utrkom „Osijek trči” prikupljena vrijedna donacija za Patologiju i sudsku medicinu osječkog KBC-a

Utrkom „Osijek trči” prikupljena vrijedna donacija za Patologiju i sudsku medicinu osječkog KBC-a
PR

Humanitarna utrka održana je u sklopu proslave Dana grada Osijeka, a organizator je i promotor utrke Igor Delač u suradnji s Gradom Osijekom, Osječko-baranjskom županijom, Udrugom za sport i rekreaciju OS sport i Atletskim klubom „Slavonija-Žito“ Osijek

Humanitarnom utrkom „Osijek trči – I ti to možeš, daruj svoje kilometre“ za Klinički zavod za patologiju i sudsku medicinu osječkog KBC-a prikupljeno je više od tri tisuće eura, a ta su sredstva upotrijebljena za nabavku dijagnostičkog mikroskopa koji je prijeko potreban na tom odjelu.

Humanitarna utrka održana je u sklopu proslave Dana grada Osijeka, a organizator je i promotor utrke Igor Delač u suradnji s Gradom Osijekom, Osječko-baranjskom županijom, Udrugom za sport i rekreaciju OS sport i Atletskim klubom „Slavonija-Žito“ Osijek.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

„Grad Osijek i ovaj se put rado uključio u organizaciju ove humanitarne akcije. Ovo je dobra poruka, prije svega za bavljenje sportom, a tu je i humanitarni dio ove akcije od koje prikupljena sredstva idu u dobre ruke, odnosno u KBC Osijek“, poručio je u četvrtak zamjenik osječkog gradonačelnika Dragan Vulin prilikom uručenja donacije, dodavši kako Grad Osijek svake godine izdvaja oko 66 tisuća eura za donaciju osječkom KBC-u, iako nije njegov osnivač.

„Osječko-baranjska županija pozdravlja ovakve humanitarne akcije i donacije KBC-u Osijek. Svake godine nastojimo izdvojiti određena sredstva, iako nismo osnivač KBC-a. U zadnjih nekoliko godina donirali smo preko tri milijuna kuna, zato što je važan ne samo za stanovnike OBŽ-a, već za cijeli istok Hrvatske. Iduće godine u okviru prestižne titule Europske regije sporta voljeli bismo da se uključi što više mladih ljudi“, istaknuo je Mato Lukić, zamjenik osječko-baranjskog župana.

„Ideja je bila promovirati zdrav život, napraviti dobro djelo i usput proslaviti Dan grada Osijeka. U KBC-u uvijek postoji potreba za određenim uređajima, i raduje nas da je danas stigao mikroskop koji će pomoći pri dijagnosticiranju i ranom otkrivanju zloćudnih bolesti“, rekao je Igor Delač, koji je i uručio vrijednu donaciju, uz isticanje želje da se utrku s već međunarodnim karakterom podigne na višu razinu, te zahvalu gradskim i županijskim čelnicima, kao i svim volonterima i partnerima bez kojih inicijativa ne bi uspjela.

U ime osječkog KBC-a zahvale na donaciji uputili su i pomoćnik ravnatelja za kvalitetu prof. dr. sc. Domagoj Drenjančević te predstojnica Kliničkog zavoda za patološku anatomiju i sudsku medicinu doc. dr. sc. Jasmina Rajc.


Izdvojeno

Reci što misliš!