Lifestyle / Ostalo

top lista

Lovac na pizze odabrao: Ovo je pet najboljih osječkih pizzerija

Lovac na pizze odabrao: Ovo je pet najboljih osječkih pizzerija
Pepe/Facebook

Za izbor najboljih pizzerija vodio se kriterijima lokacije, interijera/ambijenta, izbora pizza, tijesta, nadjeva, cijene, ostale ponudu i općeg dojma

Dragan Maloševac, specijalist hitne medicine u Zavodu za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije, Zagrepčanin koji zadnjih desetak godina živi u Osijeku, zaluđen je pizzama i za portal Index recenzira pizze i pizzerije širom Hrvatske, ali i svijeta. Probao ih je otprilike milijun, upoznao vlasnike najboljih pizzerija i opsjednut je tajnama pripreme dobre pizze.

U zadnjem svom članku objavio je top listu osječkih pizzerija.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Iako sam dosta dugo bio protiv izrade TOP liste osječkih pizzerija, ipak su me nagovorili da se prihvatim i tog poprilično nezahvalnog zadatka. Pizzerije nisu spomenici, građevine, muzeji ili filmovi. Mnoge se vremenom mijenjaju, mijenjaju stil i način rada. Mnoge se pomalo neočekivano zatvaraju, a mnoge se nove otvaraju", započinje u uvodu.

Za izbor najboljih pizzerija vodio se kriterijima  lokacije, interijera/ambijenta, izbora pizza, tijesta, nadjeva, cijene, ostale ponudu i općeg dojma.

Kako bi top list bila još realnija zamolio je svoje prijatelje  na Facebooku da mu pošalju svoj izbor prvih pet pizzerija. I da ih poredaju od prve do pete prema vlastitom sudu.

"Nisam očekivao da ću dobiti tako velik broj poruka. Moram istaknuti dvije zanimljivosti. Prvih pet pizzerija koje su moje legice i lege izabrali ISTE su kao i mojih pet, jedino redoslijed nije isti."

 

A evo, dolazimo i do ljestvice top pet pizza u osijeku po njegovom izboru:

Na petom mjestu je Novi Saloon, četvrto mjesto drži Astrogarden, treće Sporthouse, drugo Ventidue, a pobjednik je novootvorena pizzeria Pepe.

"Pizzeriju koja je visoko podignula letvicu osječke gastronomske scene. Pepe se smjestio tik uz šetnicu u samom centru grada. Odlična lokacija u podnožju hotela Osijek. Lijepo uređen prostor, ugodnog ambijenta, srdačnog, profesionalnog i nenametljivo angažiranog osoblja. Pizza nas je ugodno iznenadila. Napoletansko tijesto, nadjevi fini, kvalitetnih sastojaka i dobro složeni",  kaže za pobjednika Pepea.

Detaljnije o svakoj od pizzerija s ljestvice, uz fotografije i recenzije, pogledajte na portalu Index.


Izdvojeno

Reci što misliš!