Lifestyle / Ostalo

U sklopu programa „Kreativna Europa“

U Kulturnom centru Osijek održan je Tjedan kreativnih aktivnosti

U Kulturnom centru Osijek održan je Tjedan kreativnih aktivnosti
PR

Radionice privukle su veliki broj školske djece koja su kroz kreativne aktivnosti, druženje i zajednički rad stjecala nove vještine

U pripremi novih projekata i partnerstava u sklopu programa „Kreativna Europa“ u tjednu od 21. do 24. veljače u Kulturnom centru Osijek održan je niz radionica za djecu i mlade kojima se želi potaknuti razvoj novih znanja i vještina te otkrivanje mladih talenata u različitim disciplinama kroz međunarodnu suradnju i razmjenu. 

U vrijeme školskih praznika za školarce održane su radionice cirkuskih vještina (monocikl-balansiranje-žongliranje) i dj-anja, kao i Mala škola videa pod vodstvom iskusnih voditelja. Radionice privukle su veliki broj školske djece koja su kroz kreativne aktivnosti, druženje i zajednički rad stjecala nove vještine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Istovremeno, Tjedan plesa ostvaren je u projektnoj suradnji s profesionalnim plesnim ansamblom Theatra Pforzheim i kao dio kulturne suradnje i razmjene iskustava, vještina i znanja između plesnih umjetnika iz gradova prijatelja - Osijeka i Pforzheima.

Plesači ansambla Theatra Pfozheim kroz te plesne radionice plesačima iz Osijeka prenijeli su dio svoje metodologije rada, stručnosti i koreografske elemente koje upotrebljavaju u svom umjetničkom radu, a kroz proces zajedničkog rada razvijali su se novi plesni koncepti i dan je doprinos jačanju kreativne plesne scene kroz takve networking aktivnosti.

Završno predstavljanje rezultata tih plesnih radionica i otvoreni sat održat će se u subotu, 25. veljače u 14,30 sati u Kulturnom centru Osijek. Ulaz je slobodan, a namijenjen je zaljubljenicima u ples i pokret koje zanima kako je kroz tjedan u Osijeku izgledao proces rada na pripremi tijela i uma za buduće plesne produkcije.


Izdvojeno

Reci što misliš!