Lifestyle / Ostalo

Džepne baterije

Brođanin poslao donaciju ukrajinskim bolnicama u vrijednosti dvije tisuće eura

Brođanin poslao donaciju ukrajinskim bolnicama u vrijednosti dvije tisuće eura
Marko Prpić/PIXSELL

Pošiljka je upućena u zapadni ukrajinski grad Ternopilj koji broji nešto više od 250 tisuća stanovnika, a od listopada bori se sa stalnim nestancima struje

Hrvatska je svoju prvu pomoć Ukrajini uputila prvog dana rata, 24. veljače 2022. godine. Nakon što je započela ruska invazija, Vlada RH 24. veljače 2022. godine donijela je Odluku o upućivanju žurne pomoći Ukrajini, čija je ukupna procijenjena vrijednost bila od 9,1 milijun kuna, prenosi Danas.hr.

Uslijedile su brojne pomoći kako pojedinaca, tako i organizacija, i u novcu i u potrebnoj robi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Jedan je od privatnih donatora Brođanin Mihajlo Semenjuk koji vuče ukrajinske korijene, a obnašao je i funkciju predsjednika Ukrajinske zajednice u Hrvatskoj.

"Nazvao me jedan liječnik prije mjesec i pol dana da imaju problema s nestankom struje. Naručio sam iz mađarske firme 40-ak komada različitih svjetiljki u vrijednosti od oko dvije tisuće eura", govori Semenjuk.

Kako govori, radi se o manjim džepnim baterijama, onima srednje veličine te velikim reflektorima. Sve baterije mogu se puniti u automobilu.

Pošiljka je upućena u zapadni ukrajinski grad Ternopilj koji broji nešto više od 250 tisuća stanovnika, a od listopada bori se sa stalnim nestancima struje.

Mihajlo ima 61 godinu, a više od 50 godina je, kako kaže, posvetio svojim korijenima, odnosno ukrajinskim običajima i načinu života.

"Izuzetno dobro razumijem, čitam i pišem ukrajinski jezik i svakodnevno sam u kontaktu s prijateljima iz Ukrajine. Strašno je što se događa, ljudi ginu svaki dan", zaključuje Semenjuk.


Izdvojeno

Reci što misliš!