Lifestyle / Ostalo

Dodijeljene i medalje

Održan MasKEMbal na Odjelu za kemiju za učenike osnovnih i srednjih škola

Održan MasKEMbal na Odjelu za kemiju za učenike osnovnih i srednjih škola
PR

Studenti Odjela za kemiju, zajedno sa svojim nastavnicima, potrudili su se pokazati učenicima kako je kemija zaista čarobna znanost

U petak, 17. veljače održan je MasKEMbal na Odjelu za kemiju koji su posjetili brojni učenici osnovnih i srednjih škola. Tematska aktivnost te manifestacije bila je čarolija, uključujući Herbology, Potions Class, Alkemiju, Honeydukes Candy shop, Metlopong, Love potion, Pub quiz, Plameni pehar i mnoge druge čarobne pokuse.

Dok su učenici osnovnih škola trebali odigrati Magicpong i osloboditi Dooby-ja, učenici srednjih škola imali su nešto zahtjevnije natjecanje. Deset srednjoškolskih timova pokazalo je svoje znanje i spretnost u kemijskom laboratoriju pripremajući i titrirajući otopine, zatim je pokazalo svoje motoričke vještine u Metlopongu te na kraju zaigrali Pub quiz.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Po završetku natjecanja dodijeljene su i medalje: zlato je otišlo u ruke Gimnaziji Vukovar, srebro III. Gimnaziji Osijek, a broncom se okitila Medicinska škola Osijek. Studenti Odjela za kemiju, zajedno sa svojim nastavnicima, potrudili su se pokazati učenicima kako je kemija zaista čarobna znanost.

Čarobnom izgledu MasKEMbala doprinijeli su Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek, GPP Osijek te Campus Caffe.


Izdvojeno

Reci što misliš!