Lifestyle / Ostalo

Briga o potrebitima

Osječki Javorovci obilježili vikend brojnim izviđačkim aktivnostima, u planu i drugi projekti

Osječki Javorovci obilježili vikend brojnim izviđačkim aktivnostima, u planu i drugi projekti
PR

Jedna je od važnih poruka izviđačkog načina života briga o drugima, kao i međugeneracijska solidarnost, ali i pružanje pomoći i podrške osobama kojima je ista potrebna

Proteklog vikenda osječki Javorovci bili su izuzetno vrijedni, obilježivši 11. veljače Svjetski dan bolesnika i posjetivši Dom za starije i nemoćne Osijek, gdje su korisnike doma darivali voćem. Jedna je od važnih poruka izviđačkog načina života briga o drugima, kao i međugeneracijska solidarnost, ali i pružanje pomoći i podrške osobama kojima je ista potrebna.

Iste subote najmlađi su članovi (poletarci i pčelice iz družine Jagoda) posjetili Bajer, gdje su s članovima UI Slavonski hrast nastavili provoditi aktivnosti koje su započele još 2. veljače prilikom obilježavanja Svjetskog dana močvara i močvarnih staništa u sklopu projekta Izviđački koraci za održivi razvoj, sufinanciranog sredstvima Ministarstva obrazovanja i znanosti RH.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Uz zimsko sunce, na poludnevnoj aktivnosti uživali su, šetali, igrali se i savladavali znanja o staništima uz vode, a nije prošlo ni bez vatrice i dobre kobasice ispečene u prirodi.

Predstavnici osječkih Javorovaca sudjelovali su i na susretu izviđačkih voditelja Regije Istok u Čepinu (Vrtna Bajka), u organizaciji Odreda izviđača Suncokret iz Čepina. Svojim dolaskom na Skupštinu u Jarminu podržali su i rad Udruge katoličkih izviđača Jarmina.

Uskoro ih očekuje prvo međunarodno putovanje ove godine, i to u Herceg Novi u Crnoj Gori od 17. do 19. veljače. Tu su i proslava njihovog 22. rođendana 18. veljače na temu Poznati skauti, potom obilježavanje Dana Sjećanja na osnivače skautizma BP DAY 22. veljače, današnje pripreme za volontiranje u osječkom ZOO vrtu te odlazak na Zimski kamp u Noskovce od 24. do 26. veljače.

Također, u tijeku su prijave za izlete u Veliku 19. ožujka pod geslom Pozdrav proljeću za učenike od petog razreda osnovne škole na više, srednjoškolce i ostale zainteresirane.

Uskoro kreću i prijave za izlet u Zagreb 1. travnja pod geslom Igrajmo se zajedno za učenike nižih razreda osnovne škole. Osim članova, na njihove se aktivnosti mogu prijaviti svi zainteresirani.
 


Izdvojeno

Reci što misliš!