Lifestyle / Ostalo

Tradicionalni događaj

Ovogodišnja Zimska škola fizike za učenike osnovnih škola okupila je oko stotinjak sudionika

Ovogodišnja Zimska škola fizike za učenike osnovnih škola okupila je oko stotinjak sudionika
PR

Organizatori Zimske škole i ove su godine bili Odjel za fiziku, Agencija za odgoj i obrazovanje, Županijsko stručno vijeće učitelja fizike Osječko-baranjske županije te studentska udruga mladih astronoma Tadris

U subotu, 4. veljače na Odjelu za fiziku održana je 19. Zimska škola fizike za učenike Osnovnih škola. Organizatori Zimske škole i ove su godine bili Odjel za fiziku, Agencija za odgoj i obrazovanje, Županijsko stručno vijeće učitelja fizike Osječko-baranjske županije te studentska udruga mladih astronoma Tadris.

Zimska škola okupila je oko stotinjak sudionika: učenika, učitelja te studenata Odjela za fiziku koji su uz mentorstvo učiteljica fizike osnovnih škola vodili učeničke radionice.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tema ovogodišnje Zimske škole bila je gibanje, koje su učenici proučavali na tri pripremljene radionice. Na radionici „Gibajmo se“ učenici su se kretali na različite načine (stopalom pred stopalo, trčeći, hodajući u natrag...) te bilježili vremena koja su im potrebna kako bi prešli zadane udaljenosti, a na temelju mjerenja grafički prikazivali svoja gibanja.

Na radionici „Simulacije i jednoliko gibanje“ učenici su ispitivali različita gibanja pomoću GeoGebrinih apleta, a radionica „Programirati ili ne“ bila je multidisciplinarna. Ovdje su učenici prvo programirali Micro:bit, koji je služio za upravljanje autića čije su gibanje snimili, a potom analizirali snimku i grafički prikazali gibanje autića. Nakon održanih radionica, učenici su jedni drugima predstavili svoje rezultate i time zaokružili kratki istraživački proces započet na radionicama.

Istovremeno s učeničkim radionicama održalo se i Županijsko stručno vijeće učitelja fizike te radionica „Novi tipovi zadataka“ za učitelje, koji su dobili najnovija saznanja iz edukacijske fizike, koja će moći primijeniti u neposrednoj nastavi.


Izdvojeno

Reci što misliš!