Lifestyle / Ostalo

smanjenje toksičnosti u gaming zajednicama

Today.AFK u Osijeku održao prvi turnir za škole u Brawl Starsu s naglaskom na odgovorno igranje

Today.AFK u Osijeku održao prvi turnir za škole u Brawl Starsu s naglaskom na odgovorno igranje

Igrači video igara svoje slobodno vrijeme najčešće provode na internetu, a velik dio igrača su zapravo djeca

Igranje video igara više nije hobi za djecu nego sastavni dio života više od tri milijarde osoba širom svijeta. To je prepoznala i Udruga za promicanje i razvoj gaminga i esporta s naglaskom na odgovorno igranje – Today.AFK. Ova je mlada osječka udruga upravo završila prvi školski turnir u video igrama s naglaskom na odgovornom igranju na ovom području.

Ideja iza ovakvog projekta potekla je iz želje za pozitivnim utjecajem na igranje video igara, njegovu destigmatizaciju, smanjenje toksičnosti u gaming zajednicama te nezaobilaznu sigurnost na internetu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''Igrači video igara svoje slobodno vrijeme najčešće provode na internetu, a velik dio igrača su zapravo djeca. Provođenjem vremena na internetu djeca dolaze u razne potencijalne opasnosti čija se vjerojatnost povećava ovisno o količini vremena koju provode online. Upravo to želimo osvijestiti te pripremiti djecu za potencijalno opasne situacije s kojima se mogu susresti na internetu. To naravno ne znači da će se svako dijete susresti s opasnim situacijama, no važno je da svako dijete bude informirano o onome što se može dogoditi i kako na te situacije reagirati.'' istaknula je predsjednica udruge Matea Klarić.

U suradnji s Centrom za sigurniji internet, Today.AFK gaming je prepoznao kao nešto što je zanimljivo djeci i iskoristio kako bi djecu informirao o sigurnosti na internetu.

Ovaj se turnir sastojao od dva dijela: kvalifikacijski dio odnosio se na predavanje i kviz o sigurnosti na internetu, a oni najbolji prošli su u finale gdje su se za prva tri mjesta borili igrajući mobilnu igricu Braw Stars. Finale je održano u novom prostoru Centra za nestalu i zlostavljanu djecu gdje su finalisti pokazali izvrsno poznavanje sigurnosti na internetu kao i interes za ovu temu. U kvalifikacijskom djelu turnira sudjelovalo je više od 70 djece, a ovakav koncept turnira svakako planiraju nastaviti. 


Izdvojeno

Reci što misliš!