Lifestyle / Ostalo

700 metara zena

Šetnica Bijelog lopoča sanirana, a sunce mami posjetitelje u Kopački rit

Šetnica Bijelog lopoča sanirana, a sunce mami posjetitelje u Kopački rit
SiB.hr

Sunčani dani zovu na šetnju po obnovljenoj šetnici

(Pre)dugo je šetnica Bijelog lopoča u sklopu Parka prirode Kopački rit bila zatvorena, ali kako smo se i sami uvjerili, danas spremno čeka na posjetitelje.

Predivni sunčani dani pravi su mamac za sve one željne uživanja u prirodi, a zasigurno nema bolje lokacije od one u samom parku prirode. Sama šetnica dugo je bila zatvorena zbog opasnosti za posjetitelje s obzirom da je uslijed neodržavanja drvna masa znatno protrula. Uprava parka na čelu s Ivom Bašićem, inače rodnim Murteraninom koji se doselilo u Slavoniju, uspjela je iznači znatna financijska sredstva i krenuti u obnovu. Znatan dio šetnice već je obnovljen, a preostali dio od ukupno 1100 metara bit će dovršen tijekom proljetnih mjeseci kad se očekuje i znatniji broj posjetitelja.

Novi sadržaji 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"U dogovoru s Hrvatskim vodama planiramo osigurati stalnu količinu vode oko same šetnice. Samim time bi mogli pružiti i dodatne sadržaje poput kanua, mini plaže za odmaranje i slično. Svakako želimo i osuvremeniti samu šetnicu dodatnim oznakama, QR kodovima i slično", kaže nam Bašić.

Ravnatelj pak ističe kako ih je prošle godine posjetio rekordan broj turista, njih gotovo pedeset tisuća, ali očekuje porast te brojke u narednim godinama.

Osim sadržaja oko samog prijemnog centra, planiraju se i dodatni sadržaji oko samog dvorca Tikveš koji je zahvaljujući EU novcu potpuno preuređen i osuvremenjen.

Kopački rit siječanj 2023. Fotogalerija

"Vjerski turizam ima velik potencijal. Kako kod samog dvorca imamo i kapelicu istu planiramo u suradnji s nadbiskupijom iskoristiti", dodaje Bašić.

Kapelica će se tako nazvati prema papi Ivanu Pavlu II. što će zasigurno privući velik broj vjernika na hodočašće u prirodi.

Planova za sami park ima još, a veseli činjenica kako je potencijal istog iznimno velik što svakako žele iskoristiti u godinama pred nama.


Izdvojeno

Reci što misliš!