Lifestyle / Ostalo

bezvremenski hitovi

Nema Božića bez Kevina: Pola milijuna gledatelja pratilo svaki od nastavaka filma 'Sam u kući'!

Nema Božića bez Kevina: Pola milijuna gledatelja pratilo svaki od nastavaka filma  'Sam u kući'!

Kevin McCallister ostao je sam u kući za Božić, a sve ostalo je povijest

Omiljeni božićni filmovi 'Sam u kući', prvi i drugi dio, i ove su blagdane bili jedini magnet za pola milijuna gledatelja pred malim ekranima! Svaki dio filma pratilo je pola milijuna gledatelja.

Američku komediju 'Sam u kući 1 i 2' već odavno smatramo pravim božićnim klasikom i jednim od najgledanijih božićnih filmova današnjice, a svake godine tijekom blagdana RTL već tradicionalno donosi gledateljima njihovu omiljenu poslasticu čija popularnost s novim generacijama samo raste.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prvi dio te uspješne filmske franšize emitirane na Božić i ovaj je put ostvario odlične rezultate gledanosti: prosječni udio u gledanosti iznosio je 32% SHR u ciljnoj skupini 18 do 49 godina, a prosječni udio u gledanosti drugog dijela filmske uspješnice emitirane na Badnjak iznosio je impresivnih 40% SHR u ciljnoj skupini 18 do 49 godina!

Prvi dio filma 'Sam u kući' bio je dvostruko gledaniji od prvog konkurenta dok je drugi dio filmske uspješnice bio čak triput gledaniji od prvog konkurenta u ciljnoj skupini 18 do 49! I rezultati gledanosti u ukupnoj populaciji pokazuju odlične brojke - prvi i drugi dio filma 'Sam u kući' gledalo je pola milijuna gledatelja i tako je to postao najgledaniji format vikenda emitiran na nacionalnim televizijama.

Preslatkog osmogodišnjaka Kevina McCallistera, kojeg je utjelovio Macaulay Culkin i tom ulogom zauvijek osvojio srca gledatelja svih generacija, roditelji su nenamjerno ostavili samog u kući tijekom blagdana pa je bio primoran braniti svoj dom od lopova Harryja i Marva, koje su utjelovili sjajni Joe Pesci i Daniel Stern. Gledatelji RTL-a ne mogu se zasititi tog bezvremenskog filmskog klasika tako da su na sam Badnjak i Božić, 24. i 25. prosinca, ponovno pratili Kevina. I ove je godine potukao TV konkurenciju, što zorno dokazuju i podaci o gledanosti.

Film 'Samo u kući' već trideset godina ne gubi na svojoj popularnosti i jednostavno je teško zamisliti Božić bez te zabavne filmske uspješnice koja je postala prava blagdanska tradicija!


Izdvojeno

Reci što misliš!