Lifestyle / Ostalo

raznovrstan program

I Osijek bez vatrometa za doček Nove godine, za Badnjak svjetlosna instalacija i jaslice ispred Konkatedrale

I Osijek bez vatrometa za doček Nove godine, za Badnjak svjetlosna instalacija i jaslice ispred Konkatedrale
Davor Javorovic/PIXSELL

Doček je organiziran za one najmanje, ali i one najstarije

Doček Nove godine na glavnom osječkom trgu, Trgu Ante Starčevića, i ove godine, kao i prethodne, zajedno organiziraju Grad Osijek i Osječko-baranjska županija.

Osječane će u novu godinu uvesti Crvena jabuka, a osigurani su i kuhano vino i čaj koji će se dijeliti građanima. Zabavni program počinje u 22 sata, a ove je godine zamišljen bez vatrometa čime se Osijek pridruže nizu gradova koji su se zbog zaštite životinja odlučili na ovaj potez.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nebo će na Badnju noć osvijetliti svjetlosna instalacija koja će s četiri strane svijeta Osječane dovesti do Konkatedrale ispred koje će osječki umjetnik Nikola Faller, najpoznatiji po svojim instalacijama od slame, postaviti jaslice.

Podsjećamo i da će Grad Osijek 31.12. u prijepodnevnim satima na Trgu Sv. Trojstva u Tvrđi organizirati i Dječju novu godinu, te u večernjim satima proslavu Nove godine za osječke umirovljenike u Dvorani Bells.

Ukupni troškovi dočeka Nove godine u Osijeku, uključujući organizaciju na središnjem osječkom trgu, organizaciju Dječje nove godine, te proslave za umirovljenike iznose oko 50 tisuća eura. 


Izdvojeno

Reci što misliš!