Lifestyle / Ostalo

Betlehemsko svjetlo mira

Posljednju adventsku svijeću ispred konkatedrale upalio gradonačelnik Radić

Posljednju adventsku svijeću ispred konkatedrale upalio gradonačelnik Radić
TZ Grada Osijeka

Program paljenja posljednje adventske svijeće prigodnim pjesmama dodatno je uljepšalo Slavonsko tamburaško društvo Pajo Kolarić iz Osijeka

Četvrtu svijeću na adventskom vijencu postavljenom na Trgu pape Ivana Pavla II., ispred osječke konkatedrale svetih Petra i Pavla, u nedjelju je upalio osječki gradonačelnik Ivan Radić. Učinio je to plamenom Betlehemskog svjetla, simbolom mira, koje su mu netom prije prenijeli članovi osječkih izvidačkih udruga IK Javor i UI Slavonski hrast.

"Drago mi je da smo se danas okupili ispred adventskog vijenca i upalili četvrtu svijeću koja simbolizira ljubav. Dok iščekujemo Božić, neka nas to svjetlo ljubavi podsjeća da je skromnost vrlina, obitelj blagoslov, a da su bližnji bogatstvo", poručio je gradonačelnik Radić i brojnim okupljenim sugrađanima zaželio čestit Božić te sretnu i uspješnu 2023. godinu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Lovro Zelić, član Izviđačkog kluba Javor, podsjetio je kako Svjetlo mira iz Betlehema stiže u Beč odakle se šalje u razne dijelova svijeta, pa tako preko Zagreba i drugih hrvatskih gradova stiže i u Osijek, zahvaljujući izviđačima Javora i Slavonskog hrasta.

Program paljenja posljednje adventske svijeće prigodnim pjesmama dodatno je uljepšalo Slavonsko tamburaško društvo Pajo Kolarić iz Osijeka.

Podsjetimo kako nas je u vrijeme adventa uveo župnik Župe Svetih Petra i Pavla apostola, mons. Adam Bernatović paljenjem prve svijeće, drugu je upalila Vera Svoboda Njikoš, dobitnica javnog priznanja Zlatna plaketa “Grb Grada Osijeka” za životno djelo, a treću je upalio Ivan Anušić, župan Osječko-baranjske županije.


Izdvojeno

Reci što misliš!