Održao pokaznu radionicu
Ugostiteljsko-turistička škola u Osijeku ugostila svjetski poznatog barmena Romana Rabika
Polaznicima spomenutih radionica prikazao je moderne miksologije izrade i nove trendove u koktel industriji
Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke škole Osijek, u svojem je prostoru ugostio Romana Rabika, jednog od najoriginalnijih hrvatskih barmena.
Roman je održao Masterclass, odnosno pokaznu radionicu u okviru ESF projekta VirtuOS – uspostava regionalnog centra kompetentnosti u sektoru turizma ugostiteljstva (UP.03.3.1.05.0006) za nastavnike i mentore kod poslodavaca radi jačanja kompetencija, kao i za učenike kojima je to bila dobra priprema za natjecanja.
Sadržaj se nastavlja...
Upravo se čita
-
-
Na naizgled jednostavno pitanje kandidat je ponudio potpuno neočekivani odgovor
-
Najveća "greenfield" investicija u županiji za ulagače je na idealnom mjestu - uz šume i autocestu
Polaznicima spomenutih radionica prikazao je moderne miksologije izrade i nove trendove u koktel industriji. Barmenskim rječnikom Roman je dočarao avanturističke okuse, rast u perfekciji, tequila koktele koji su, naglasio je, sastojci izvrsnog bara.
“Završio sam Ugostiteljsku školu u Zagrebu i priprema koktela moja je strast već pune 23 godine koliko sam u ovom poslu. Prvi put držim radionicu u jednoj obrazovnoj ustanovi. Čast mi je biti ovdje u Regionalnom centru kompetentnosti jer dosad sam uglavnom radionice držao po raznim ugostiteljsko-turističkim objektima. Lijepo mi je ovdje u školi, uzbudljivo je i to mi je jedno novo iskustvo. Inače, kod izrade koktela puno pažnje pridajem modernim tehnikama, koje dalje prenosim jer znanje treba dijeliti. Mladima bih poručio kako ovo nije posao već način života, nema brze zarade, cijeli je život učenje. Raditi posao barmena je zanimljivo, uvijek si okružen s drugim ljudima, rekao bih šareno je“, istaknuo je Roman Rabik.
Roman Rabik osvajač je titule najkreativnijeg barmena Hrvatske 2014. godine te je predstavnik Hrvatske na svjetskom natjecanju u pripremi barskih mješavina na Kubi. U svoje radno iskustvo ubraja poznate restorane i hotele poput Okrugljaka, hotela Esplanada, Noel, B35, Time u Hrvatskoj kao i u inozemstvu (The Dean Hotel Dublin, Restoran Hector Norveška).
Izdvojeno
-
Donosimo vam recept za skuhati pravi baranjski fiš paprikaš i domaću tjesteninu
-
Moša je oduvijek bila poznata i kao pravi gradski kvart iliti, bolje rečeno, firtl u kojemu su živjeli pravi gradski dečki i cure koji su se uvijek, osim sitnih kavgi s Retfalčanima, držali zajedno
-
Nakon devet godina života u Irskoj kući se vratio i Osječanin Dino Dželihodžić
-
Kratka imena, dva sloga, to su trendovi: Liam, Noel, Lota, gotovo je doba Štefanija i Terezija
Reci što misliš!