Lifestyle / Ostalo

Četvrti sajam tehničke kulture „Tehnicoolum”

Pampas postao velika radionica, djeca uče sve o robotima i maketama

Pampas postao velika radionica, djeca uče sve o robotima i maketama
SiB.hr

Sajam je otvorio zamjenik osječkog gradonačelnika Dragan Vulin, uz poruku kako Grad želi razvijati STEM područje, jer je ono najvažnije za razvoj gospodarstva u Osijeku

Četvrti sajam tehničke kulture „Tehnicoolum” i prateći sajam strukovnih zanimanja otvoren je u petak, 25. studenoga u Osijeku, te će se održavati do 26. studenoga s ciljem poticanja mladih za bavljenje tehničkom kulturom i znanostima iz STEM područja.

Sajam je otvorio zamjenik osječkog gradonačelnika Dragan Vulin, uz poruku kako Grad želi razvijati STEM područje, jer je ono najvažnije za razvoj gospodarstva u Osijeku.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

„Osim ulaganja u infrastrukturu, važno je ulagati u mlade ljude i znanje. Grad to čini na nekoliko načina, a jedan od najboljih je ovaj sajam, jer djecu potiče za STEM područje”, izjavio je Vulin, podsjetivši kako je krenula izgradnja središnje zgrade osječkog IT parka.

25. i 26. studeni 4.TEHNICOOLUM – sajam tehničke kulture uz brojne radionice na Pampasu

Direktor Osječkog sajma Alen Vukašinović rekao je kako će se održati 40-tak radionica, uz ostalo, iz robotike, dronova, modelarstva, informatike, elektroničkih i digitalnih sklopova te 3D modeliranja i printanja. Radionice su koncipirane tako da traju 15-tak minuta, i sva djeca tijekom dva dana mogu proći sve radionice.

Okupljene je u ime župana Ivana Anušića pozdravila pročelnica za obrazovanje OBŽ Miranda Glavaš-Kul istaknuvši kako Županija podržava ovakve manifestacije jer su djeci važan izvor informacija za buduće obrazovanje i zanimanje.

U sklopu osječkog sajma „Tehnicoolum” održat će se sajam strukovnih aktivnosti, namijenjen učenicima završnih razreda srednjih strukovnih škola, koji se obrazuju za elektrotehnička i računalna zanimanja, na kojem će se predstaviti tvrtke i obrazovne ustanove iz toga područja.

Organizator sajma je tvrtka Osječki sajam, a suorganizatori Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Osijek, Zajednica tehničke kulture OBŽ-a i Zajednica tehničke kulture Grada Osijeka, dok su pokrovitelji Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, Osječko-baranjska županija i Grad Osijek.

Fotogalerija

 


Izdvojeno

Reci što misliš!