Lifestyle / Ostalo

više privatnosti

WhatsApp uvodi velike promjene koje će vam se sigurno svidjeti

WhatsApp uvodi velike promjene koje će vam se sigurno svidjeti
Matija Habljak/PIXSELL

Metina aplikacija omogućit će da korisnik sam bira tko može vidjeti kada je bio online, a uvodi se i zaštita od screenshotanja

WhatsApp, aplikacija za razmjenu poruka koja je u vlasništvu Mete, užurbano je radio iza kulisa kako bi korisnicima omogućio što veću sigurnost kada komuniciraju, tvrde.

Popularna aplikacija već mjesecima najavljuje novu sigurnosnu kampanju, a šef WhatsAppa, Will Cathcart, konačno ju je predstavio. "Proširujemo marketinšku kampanju koju smo započeli još u siječnju kako bismo rekli ljudima o važnosti end-to-end enkripcije", rekao je.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Izvršni direktor Mete Mark Zuckerberg dodao je u objavi na Facebooku: "WhatsApp je daleko privatniji i sigurniji od iMessagea, s end-to-end enkripcijom koja radi na iPhoneu i Androidu, uključujući grupne razgovore.

 

"S WhatsAppom također možete podesiti da svi novi chatovi nestanu pritiskom na gumb. A prošle godine smo uveli i end-to-end kriptirane sigurnosne kopije—sve to iMessage još uvijek nema", objavio je Zuckerberg jasno ciljajući koga smatraju glavnom konkurencijom.

Tiho napuštanje grupe, zaštita od screenshota

 

A povrh pojačane enkripcije, uvode i značajke koje će omogućiti lakše skrivanje. WhatsApp je otkrio da ćete uskoro moći tiho napustiti grupe, sakriti svoj online status od određenih ljudi ili ga sakriti od apsolutno svih.

U priopćenju WhatsAppa stoji: "U trenucima kada želite zadržati svoju online prisutnost privatnom, uvodimo mogućnost odabira tko može, a tko ne može vidjeti kada ste online."

Postoji još jedno veliko ažuriranje koje je savršeno kada želite poslati nešto - hm - malo rizičnije. "View Once je već nevjerojatno popularan način dijeljenja fotografija ili medija koji ne moraju imati trajni digitalni zapis", stoji u izjavi za medije.

"Sada omogućujemo blokiranje snimke zaslona za View Once poruke za dodatni sloj zaštite." Konačno, možemo biti mirni znajući da naše golotinje nisu prikazane na ekranu tog čudnog spoja na Tinderu zbog kojeg ste se možda zagrijali preko tekstualnih poruka.


Izdvojeno

Reci što misliš!