Lifestyle / Ostalo

edukacija maloljetnih

Projekt "Štetnost interneta" i "STOP trgovanju ljudima"

Projekt
PR

Žrtve trgovanja ljudima su u najvećem broju slučajeva žene, djeca, a sve češće i muškarci

IPA Hrvatska Sekcija, utemeljena je 2001. godine, u Malinskoj na otoku Krku. Primljena je u punopravno članstvo International Police Association u Norveškoj, u svibnju 2003. kao 63 članica. 

Danas IPA Hrvatska Sekcija djeluje na domaćoj i internacionalnoj razini putem svojih 20 IPA klubova,  osnovanih u svim županijama Lijepe naše. IPA Hrvatska Sekcija i njeni klubovi na godišnjoj razini organiziraju razne manifestacije, strukovno – policijska, športska, kulturna, znanstvena, zabavna i humanitarna događanja. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Službenik Odjel prevencije PU Osječko-baranjske učenicima je održao predavanje u Osnovnoj školi Retfala  Kapelska 51 A, 7.listopada 2022. za sve 5-te razrede na temu trgovanja ljudima kao jednog od najbeskrupuloznijih primjera kršenja ljudskih prava radi stvaranja ilegalnog profita te štetnost interneta i sve zamke koje Internet donosi poput što je vršnjačko nasilje i koju nesigurnost Internet pruža.

Dok je Gradsko društvo Crvenog križa Osijek održalo predavanje, interaktivnu radionicu s učenicima i u uvod u prevenciju trgovanja ljudima te njihovo viđenje štetnosti interneta i vršnjačkog nasilja.

Na kraju predavanja Udruga Hoćemo podijelila je prigodne  poklone za sve učenike koji sudjeluju na predavanju sa temom „Znate li Tko je s druge strane“.

Žrtve trgovanja ljudima su u najvećem broju slučajeva žene, djeca, a sve češće i muškarci. Trgovanje ljudima jedan je od najvećih i najgorih međunarodnih problema i rastućih fenomena.

Cilj ovog projekta: edukacija maloljetnih osoba o štetnosti interneta i društvenih mreža te opasnost koja proizlazi iz istih kao i porast vršnjačkog nasilja uslijed praćenja raznih ne primjerenih stranica (Tik Tok) i sl.  Ciljana skupina su 5 razredi koji se susreću s internetom.


Izdvojeno

Reci što misliš!