Lifestyle / Ostalo

intervju

Slavonac Josip iz Života na vagi: ''Strah nakon preboljenja leukemije doveo me do nevjerojatnih 169 kilograma!''

Slavonac Josip iz Života na vagi: ''Strah nakon preboljenja leukemije doveo me do nevjerojatnih 169 kilograma!''
RTL

Ususret 6. sezoni 'Života na vagi', koji počinje danas u 21.15 sati te ga pratimo od ponedjeljka do petka na glavnom kanalu RTL-a,donosimo razgovor s jednim od kandidata ove sezone

Josip Čapo dolazi iz malog slavonskog sela Feričanci, zaposlen je u tvrtki koja proizvodi cement, bavi se vinogradarstvom i ima OPG, a ima 169 kilograma.  

Na težini je počeo dobivati u ranim dvadesetima, koje su za njega bile uistinu izazovno i teško životno razdoblje. Naime, dok su kod kuće imali radnu akciju i brali šljive, pregazio ga je traktor koji je ostao u brzini, nedugo potom doživio je prometnu nesreću u kojoj je ozlijedio rame da bi naposljetku obolio od leukemije!

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

„Tu tešku bolest prebolio sam na neki svoj način - primio sam jedan ciklus kemoterapije, no nisam želio primiti drugi iako su mi liječnici rekli da ću umrijeti za pet dana ako ne nastavim liječenje. Nisam to poslušao, tražio sam da odem kući iz bolnice u strahu da neću vidjeti kćer ako ponovno primim to sve. Prihvatio sam se neke alternative i onda sam od straha počeo jesti i debljati se - čim bih osjetio neku malaksalost, jeo sam da stvorim neki imunitet. Naravno, išao sam redovito na kontrole u bolnicu, a nakon četiri godine svi su liječnici bili presretni zbog mene! Od toga je prošlo sedam godina i sad se osjećam odlično“, kaže Josip koji živi sa suprugom i troje djece, koji su mu najveća podrška i motiv na njegovu putu u gubljenju kilograma.

„Strah nakon preboljenja leukemije doveo me do pretilosti i nevjerojatnih 169 kilograma!“, objašnjava Josip, ali je siguran da će uz pomoć trenera i podršku obitelji uspjeti u svom naumu.

'Imam troje djece koji su mi sve u životu '

„Moja je obitelj mala, sretna i radišna. U show sam se odlučio prijaviti zbog njih jer su mi najveća podrška u svemu. Najteže mi je bilo kad mi je kći jednom rekla: 'Tata, trebao bi smršavjeti i onda bih i ja bila ponosnija tobom'“, iskreno kaže te dodaje: „Imam troje djece koji su mi sve u životu i jako mi je teško što ne mogu s njima provoditi aktivno vrijeme uz igru.“

život na vagi
popularni show Uskoro kreće 6. sezona Života na vagi, među kandidatima i dvoje Slavonaca

Josip ima puno neostvarenih želja koje planira ostvariti čim skine kilograme, a neke od njih su planinarenje i otvorenje adrenalinskog parka u Feričancima. Za sebe kaže da je uporan, marljiv i izdržljiv kad ima cilj, željan akcije i izazova te da je spreman za još jednu veliku promjenu u životu, a svi njegovi bližnji to s nestrpljenjem očekuju. „I obitelj i moja ekipa odlično su reagirali kad sam im rekao da sam se prijavio u 'Život na vagi' i jedva čekaju da me vide na televiziji“, zaključuje Josip koji želi biti zdrav kako bi još dugo bio uz svoju obitelj i izveo djecu na pravi put.

'Moj život će izgledati zdravije'

Na pitanje kako zamišlja svoj život nakon 'Života na vagi', Josip kaže: “ Moj će život izgledati puno zdravije i veselije kako za mene, tako i za moju obitelj. Više ću provoditi vrijeme s djecom u igrama. Pokušat ću znanje koje sam stekao u 'Životu na vagi' prenositi dalje i pomagati ljudima kojima će to biti potrebno!“


Izdvojeno

Reci što misliš!