Lifestyle / Ostalo

PROGRAM TRAJNOG OZDRAVLJENJA OD PRETILOSTI

Održano predstavljanje knjige POST

Održano predstavljanje knjige POST
Jasmina Gorjanski

U četvrtak, 15. rujna 2022. na Filozofskom fakultetu u Osijeku održano je predstavljanje knjige POST – program trajnog ozdravljenja od pretilosti autora Dražena Gorjanskog dr. med., spec. obiteljske medicine i doc. prim. dr. sc. Maria Ćurkovića dr. med., spec. obiteljske medicine.  Zanimanje za knjigu očito je veliko jer je unatoč jakoj kiši koja je zahvatila Osijek Svečana dvorana Fakulteta bila puna. Skup je pozdravio dekan Fakulteta izv. prof. dr. sc. Ivan Trojan.

Predstavljanje je vodila prof. Sanda Ham koja je tijekom razgovora s Draženom Gorjanskim dr. med. publici približila ne samo knjigu nego i sam program mršavljenja. Nazočni su tako saznali niz činjenica i detalja o tome kako je POST nastao, kako se provodi, kakva su iskustva polaznika, zašto je vježbanje neučinkovito u mršavljenju, koje su tehnike i načini upravljanja stresom u POSTU, zašto treba težiti ozdravljenju od pretilosti, a ne samo mršavljenju te obilje drugih zanimljivosti. Osobito je bio dojmljiv prikaz rezultata POSTA koji su sa svojim 86 % polaznika koji izgube više od 10 % početne težina značajno iznad postojećih svjetskih programa te prikaz mršavljenja jednog od polaznika, gospodine Jurice Lukića koji je tijekom nepunih godinu dana smršavio 71 kg.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ovaj izvorno hrvatski program nastao je u Osijeku (POST je akronim od Osječki Program Skidanja Težine), a popularnost je stekao novim pristupom u kojemu se mršavi bez vježbanje i bez odricanja od bilo koje namirnice, lakoćom provedbe te iznimnim učincima. Objavom knjige POST je postao jedan od rijetkih svjetskih programa koji ima i svoje službeno učilo.

Nakladnik je Karate klub Osijek, a knjigu je moguće naručiti na stranici: postosijek.eu


Izdvojeno

Reci što misliš!