Lifestyle / Ostalo

predah od posla

Teambuilding u sklopu projekta Razvoj Društvenog centra i organizacija civilnoga društva u Dardi

Teambuilding u sklopu projekta Razvoj Društvenog centra i organizacija civilnoga društva u Dardi
PR

S obzirom na to da su članovi i volonteri organizacija civilnoga društva osobe koje su zaposlene izvan organizacije, obaveze koje ispunjavaju velikoga su opsega

U petak 9. rujna u sklopu projekta Razvoj Društvenog centra i organizacija civilnoga društva u Dardi održan je Teambuilding za partnerske organizacije, ali i druge organizacije civilnoga društva koje djeluju na području općine Darda. Teambuilding je osmišljen tematski te organiziran kao Večer društvenih igara, a ciljevi Teambuildinga bili su sljedeći:

  • poboljšanje društvenih odnosa
  • povezivanje, odnosno umrežavanje
  • razvoj i osnaživanje suradnje
  • poboljšanje komunikacije i općenito socijalnih vještina
  • stvaranje ugodne atmosfere
  • dobra zabava 

S obzirom na to da su članovi i volonteri organizacija civilnoga društva osobe koje su zaposlene izvan organizacije, obaveze koje ispunjavaju velikoga su opsega.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Upravo zbog pritiska obaveza i nedostatka vremena za ostvarivanjem kvalitetnije komunikacije i povezivanja, projektni je tim osmislio da se aktivnost Teambuilding provede kao Večer društvenih igara čime će se doprinijeti tome da zaposlenici, članovi i volonteri organizacija civilnoga društva zaborave na svoje svakodnevne obveze, izađu iz svojih poslovnih uloga te se povežu na drugoj, višoj razini.

Društvene igre odličan su alat za aktiviranje osoba bez obzira na dob, ali i za ostvarivanje komunikacije pa su tako odabrane igre Pictionary, Tko sam ja?, jenga, mikado, Čovječe, ne ljuti se, šah, UNO, karte za belot te je postavljen pikado, a Stolnoteniski klub otvorio je svoje prostorije za igranje stolnoga tenisa.

Članice Udruge žena Općine Darda ponudile su da naprave kiflice i palačinke kako bi se sudionici počastili, a predsjednica Udruge Djeca Dizajneri Darde fotografirala je cijelo događanje. Sama aktivnost započela je i ranije uređenjem dvorišta Društvenoga centra te pripremanjem unutarnjih prostorija koje su u večernjim satima odzvanjale smijehom i pričom što je zasigurno pokazatelj da su svrha i ciljevi Teambuildinga ispunjeni.

U sklopu Teambuildinga održat će se i teorijska radionica na kojoj će projektni tim na primjeru aktivnosti Večer društvenih igara razgovarati s voditeljima organizacija o tome zašto je važno organizirati aktivnosti jačanja tima te koje su prednosti i ciljevi takvih aktivnosti.

Projekt Razvoj Društvenog centra i organizacija civilnoga društva u Dardi sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a vrijednost projekta iznos 1.311.577,55 kuna


Izdvojeno

Reci što misliš!