Lifestyle / Ostalo

pregršt događaja

Održan 8. Forest art festival na Citadeli

Održan 8. Forest art festival na Citadeli
PR

Ove je godine cijela lokalna zajednica podržala organizaciju Forest art festivala

Udruga Zvono ove je godine organizirala osmi po redu Forest art festival koji se održao 9. i 10. rujna na Citadeli, kampu udruge Zvono. Tijekom festivala sudionici su imali priliku vidjeti brojne radionice i iskušati se u zanimljivim aktivnostima. Mladi su se umjetnici družili, predstavili svoja znanja i vještine i prenosili ih drugima kroz radionice koje su pripremili.

Festival je započeo u petak u 10:00 sati sajmom poslova, koji je bio namijenjen poslodavcima i osobama s invaliditetom, s obzirom na to da je tema sajma bila „Zapošljavanje osoba s invaliditetom“. Predavanje je održao Mario Burek, savjetnik pravobraniteljice za osobe s invaliditetom. Na predavanje su se uključili mnogobrojni poslodavci iz privatnog i javnog sektora na području lokalne zajednice, predstavnici Centra za socijalnu skrb Valpovo te osobe s invaliditetom i njihovi roditelji.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U 17:00 sati Citadelu je posjetio Branko Trajkov Trak, bubnjar rock grupe Zabranjeno pušenje. Okupio je mnoge zainteresirane sudionike i održao bubnjarsku radionicu u predivnom šumskom ambijentu.

U subotu su sudionici imali priliku sudjelovati u Katarininoj radionici „Face paint“, Zlatinoj slikarskoj radionici, radionici oslikavanja kišobrana koju su vodile učiteljice Marija i Ljiljana, koje su posebno oduševile najmlađe posjetitelje.

Mnogi su se okušali u radionici gađanja lukom i strijelom koju je vodila Streličarska udruga „Knez Domagoj“ iz Donjeg Miholjca. Željka Fuderer Levak i ekipa su se pobrinuli da okoliš Citadele dodatno urede svojim umjetničkim djelima.

Ove godine su imali goste iz Darde, koji su svojim interaktivnim pričanje priča uvukli najmlađe posjetitelje u šumsku čaroliju, dok su gosti iz Novog Sada, škola cirkusa Kreativni pogon, održali različite radionice akrobacija, cirkuskih vještina, balansiranja i žongliranja za najmlađe.

Sudionici su se u Forest caffeu mogli osvježiti izvrsnim ledenim kavama i šumskim koktelima koje je pravio Petar Alošinac, stalna postava našeg festivala. Također su mogli okusiti i izvrsne slastice koje su pripremali učenici Ugostiteljsko-turističke škole iz Osijeka i Obrtničke škole iz Požege te domaći specijalitet „masna kruha s paprikom“ koje su pripremile zaposlenice udruge Zvono.

Uz mnogobrojne radionice, udruga Zvono je na svom buvljaku ponudila na prodaju svoje proizvode i proizvode zadruge Miva art, a Lucija Galić je predstavila svoju kolekciju nakita Stay Clay.

Dnevni je program bio upotpunjen nastupima lokalnih glazbenika - Mefa i Gradske bitange, a posjetitelje je posebno oduševio Guitar Jam Session mladih lokalnih glazbenika. Uz sve navedeno, i ove smo godine imali priliku vidjeti internacionalnu putujuću izložbu stickera.

Večernji je program obilježio nastup rock benda iz Slavonskog Broda „Curino cvijeće“ i projekcija filmova s DORF festivala. Želimo zahvaliti UŠR Belišće što su nam ustupili svoje prostorije i podršku tijekom Forest art festivala i volonteru Mateju koji se pobrinuo za glazbenu opremu.

Ove je godine cijela lokalna zajednica podržala organizaciju Forest art festivala. Posebna zahvala ide vrijednim volonterima koji su dali veliki doprinos svojim volonterskim angažmanom, pomoći oko organizacije, izrade dekoracija, fotografiranjem, prijevozom, kuhanjem, čišćenjem i sudjelovanjem u svim radionicama.

Aktivnosti su sufinancirane sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.


Izdvojeno

Reci što misliš!