Lifestyle / Ostalo

OD 14 – 25 GODINA

Postani član počasne garde Hrvatskog sokola

Postani član počasne garde Hrvatskog sokola
Davor Javorovic/PIXSELL

Počasna garda Hrvatskog sokola Osijek objavljuje po TRIDESETI put natječaj za prijem kadeta za postrojbu počasne garde Hrvatskog sokola Osijek

Počasna  garda ili đačka straža potječe još iz davne 1848. godine kada je u Zagrebu uspostavljena te kada su se Hrvatski sveučilištarci pod vodstvom Stjepana Radića i Vladimira Vidrića suprotstavili tadašnjem mađarskom režimu.  Inače sokoli su bili osobna straža banu Josipu Jelačiću.

Kroz samu obuku za kadeta počasne sokolske garde u ovih dvadeset i osam generacija , prošlo je preko 750 mladih  koji su svojim besprijekornim radom doprinijeli velikom ugledu i poštovanju povijesne udruge Hrvatski sokol Osijek, kako u Hrvatskoj  i inozemstvu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nazočni u Osijeku, našoj županiji  kao i cijeloj Hrvatskoj i inozemstvu pripadnici konjičke počasne  garde kao i pješaštva , svojim prekrasnim izgledom privlačili su poglede ljudi koji su s oduševljenjem pozdravljali našu krasnu povijest koju i dan danas održavaju mladi ljudi.

I ove godine po TRIDESETI /30 / put objavljuje se upis  za prijem kadeta za pripadnika počasne  garde Hrvatskog sokola Osijek i to od 01.09.2022 pa do 30.10.2022. godine.

Osnovni uvjeti za natječaj su: STAROST OD 14 – 25 GODINA I VISINA OD 182-197 CM.

Stoga pozivamo i ovaj 30. put sve mlade koji su spremni ustrajati pri promicanju povijesti sokolstva, te svojim poštenjem, dostojanstvom, ustrajnošću  učvrste temelje sokolstva, te da svojim plemenitim i patriotskim srcem pristupe natječaju.

Sve detaljne obavijesti mogu se dobiti na telefone: 031/211-800 , 099/2998643  ili osobno u prijemnom uredu udruge, Hrvatske Republike 11 Osijek.


Izdvojeno

Reci što misliš!