Lifestyle / Ostalo

izuzetan uspjeh

Valpovačkim puhačima brončana plaketa na 35. Susretu hrvatskih puhačkih orkestara u Đurđevcu

Valpovačkim puhačima brončana plaketa na 35. Susretu hrvatskih puhačkih orkestara u Đurđevcu
PR

Natjecateljske nastupe orkestra sudionika u Domu kulture ocjenjivalo je stručno povjerenstvo

Susret je okupio 12 najuspješnijih puhačkih orkestara iz devet hrvatskih županija s više od 420 glazbenika, a među njima bili su i valpovački puhači i osvojili značajno priznanje – brončanu plaketu i potvrdio istaknuto mjesto među najboljim puhačkim orkestrima u Hrvatskoj.

"Vrlo smo zadovoljni rangiranjem našeg puhačkog orkestra na devetu poziciju u Republici Hrvatskoj", komentirao je nastup u Đurđevcu Dalibor Košutić, dirigent orkestra.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Već su tri puta nastupali na državnim smotrama, a ove godine prvi puta u okolnostima kada su se rangirali svi orkestri koji su nastupili i u tim okolnostima i u ovakvoj konkurenciji zauzeti deveto mjesto je izuzetan uspjeh.

Program Susreta revijalno je započeo na Trgu sv. Jurja svečanom promenadom i zajedničkim muziciranjem orkestara, dok se natjecateljski dio programa održao u Domu kulture Đurđevac, a svečano ga je otvorio gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči.

Susret je u svom 35. izdanju, s velikim brojem sudionika i kvalitetom glazbenog programa, u punom sjaju predstavio snagu kulturno-umjetničkog amaterizma kao važnog nositelja glazbene kulture.

Uz domaćine Puhački orkestar DVD-a Đurđevac, na Susretu su sudjelovali Glazba Ston, Puhački orkestar DVD-a Valpovo, Puhački orkestar Općine Nedelišće, Puhački orkestar Goričan, Gradska glazba Virovitica, Gradska glazba Samobor, Puhački orkestar DVD-a Gornji Desinec, Puhački orkestar „Naša sloga“ Babići, Vodička glazba, Gradski puhači orkestar Križevci i Gradski puhački orkestar Hrvatskih željeznica Varaždin.

Natjecateljske nastupe orkestra sudionika u Domu kulture ocjenjivalo je stručno povjerenstvo sastavu Miro Saje, Vanja Lisjak i Tonći Ćićerić.

Uz Hrvatski sabor kulture, suorganizaciju Susreta ove godine potpisuju Puhački orkestar DVD-a Đurđevac, Turistička zajednica grada Đurđevca, Zajednica KUU-a Koprivničko-križevačke županije i Hrvatsko društvo skladatelja – ZAMP. Susret se održao uz materijalnu potporu Ministarstva kulture i medija RH, Koprivničko-križevačke županije te Grada Đurđevca.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!