Lifestyle / Ostalo

veseli početak

Dvorišni prčuljak postavio letvicu visoko u ovotjednoj "Večeri za 5" u Vinkovcima

Dvorišni prčuljak postavio letvicu visoko u ovotjednoj

Gosti kod aromaterapeutkinje završili u suzama od smijeha

Kulinarsku avanturu u 'Večeri za 5 na selu' u Vinkovcima i okolici započela je aromaterapeutkinja Jasminka, koja je za goste pripremila jelovnik koji se sastojao od predjela Šumsko blago, glavnog jela Dvorišni prčuljak, te deserta naziva Bajka od jagoda.

„Očekujem zahtjevan desert jer ću i ja radit jedan takav“, komentirala je Jelena.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Odlično raspoložena domaćica goste je dočekala nakon što je servirala stol.

Goste je dočekala sa slavonskim delicijama kao što su kruh sa lukom i masti te s čvarcima. Natalija je otkrila da su ona i Jasminka prijateljica. „Veselim se što ćemo i ovo iskustvo podijeliti kao i neka mnoga koja smo podijelile u prošlosti“, naglasila je Natalija.

Ubrzo je uslijedio i odlazak za stol, a Jasminka je servirala toplo predjelo – juhu od tri vrste šumskih gljiva i slanine koju je nazvala Šumsko blago.

„Volio bih da je bila molitva prije jela“, komentirao je Nikola, a Ruža je bila drugog mišljenja: „Svatko moli za sebe. Nismo došli na molitvu nego na večeru“.

Uz veselu atmosferu gosti su uživali u toplom predjelu, a Nataliju je do suza nasmijala riječ krutoni. Na red je došao pjetlić u umaku s knedlama od kruha. „Bilo je jako ukusno, nije bilo žilavo, samo je bilo mrvicu preslano“, zaključila je Natalija, a s njom se složila i Ruža.

Jasminka je otkrila da je čak bila napravila probnu večeru da vidi hoće li svega biti dosta.

„Bojala sam se zbog količine, znaš kako je to kad si pod pritiskom“, objasnila je. 

Desertom su svi bili zadovoljni, naročito kad je Jasminka rekla da jagode iz njezina vrta.

„Desert mi je dobar, ali je tijesto bilo suho pa ga nisam mogao sa žlicom uhvatiti“, kazao je Nikola.

Na kraju večere Jasminka je priredila iznenađenje za goste te im je njezin suprug servirao šampanjac s kojim su ušli u limuzinu i vozili se po Vinkovcima, a Jasminka im je poklonila prirodnu kozmetiku koju sama izrađuje kao i svoj pekmez od jagoda.

„Jasminka je visoko postavila  ljestvicu i mi ćemo ostali imati izazov, ali uspjet ćemo mi to!“ zaključila je Natalija koja je Jasminki dala desetku kao i Nikola. Ruža je za večeru dala devet bodova.

„Okus gljiva mi se nije dopao zato sam dala devet“, objasnila je Ruža, a Jelena je zbog previše soli Jasminki dala osmicu pa je ukupno zaradila 37 bodova.

Sutra gosti odlaze kod Nikole, a hoće li on dobiti više bodova od Jasminke, gledatelji će doznati sutra od 20.15 sati u novoj epizodi 'Večere za 5 na selu'.


Izdvojeno

Reci što misliš!