Lifestyle / Ostalo

tamburaški hit

Novi spot Lega: "Jedna tamburaška"

Novi spot Lega:
PR

Jedna tamburaška je poput mnogih pjesama Željka Lončarića potencijalni tamburaški hit

U travnju 2021. godine, odmah po potpisivanju ekskluzivnog ugovora sa našom najvećom diskografskom kućom, Croatia Recordsom, za snimanje cijelog albuma, iz stožera LEGA najavljeni kreativni „BUM“ stvarno se dogodio.

Gotovo paralelno sa snimanjem prve prave autorske balade Sobe bez sna, Lege su na tekst Željka Lončarića Žeca, odavno dokazanog majstora kad su u pitanju tamburaške uspješnice, prionuli snimanju Jedne tamburaške ( koja se upravo tako i zove), kojom su se u svom širokom „tamburock“ spektru muziciranja sasvim približili ovoj tamburaškoj strani.

Time su još jednom dokazali kako i dalje, unatoč dosad snimljenim pjesmama (suradnja sa Borisom Đurđevićem), koje odišu pravim pop zvukom, nisu odustali od svojih korijena, od svog „slavonstva“.

Jedna tamburaška je poput mnogih pjesama Željka Lončarića potencijalni tamburaški hit, pa su stoga Lege s njom nastupili na ovogodišnjem Županjskom festivalu tamburaške glazbe, gdje je pjesma odlično prihvaćena i od publike i od glazbenih stručnjaka.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Svaki osvrt, pohvala i kritika svode se na zaključak kako je pjesma  pogođen spoj izvrsnog teksta, odličnog aranžmana (Hrvoje Harkanovac) i načina na koji je Lege sviranjem i pjevanjem donose. 

Spot pjesme: 

 


Izdvojeno

Reci što misliš!